Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Czo #39795 üzenetére

    Nézd, ezek mind gyönyörü példák arra, hogy ma már sok eszköz (nálam is vannak ilyenek persze) úgy van elektronikailag megtervezve és megalkotva, hogy az elektromos hálózatra való csatlakoztatáson felül nem igényelnek (biztonsági) fökapcsolót, ellenben mai napig vannak olyanok, amikre vmilyen elektronikai / biztonságtechnikai okból kifolyólag tettek.

    A következtetés nagyon egyszerü: Amelyiken nincs, azt nyugodtan lehet dugdosni a hálózatra értelemszerüen.
    Amelyiken meg van, azt is lehet (max nem szabad), de nem árt felkészülni, hogy azt a kapcsolót valszeg azért tették oda, hogy ahogy blakey is irta, kikapcsolt állapotban kerüljön hálózatra, és csak aztán kerüljön bekapcsolásra.
    Ennek a pontos elektronikai okát mint fentebb irtam nem fogom részletezni, mert nem területem, és nem akarok pontatlanságot irni (nekem az áram- / feszültséghullámok rémlenek, de rég volt már mikor ezt magyarázták elektronikailag siket füleimnek :DDD ). De ettöl még tény, hogy azért van ott a kapcsoló, mert indok volt rá. Különben olcsóbban hozták volna ki a konstrukciót anélkül.

    Mindez nem összekeverendö a hot-plug-gal, hiszen az csak egy következö lépcsö tud lenni, amikor már eleve két eszköz (közül legalább az egyik?) áram alatt (és nem készenléti állapotban) van.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák