Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz Parson #39761 üzenetére

    Ez ugyonaz, mint ha megvettel 5-8 eve egy LG, Samsung vagy Dell monitort, majd bedugtad pusztan digitalis jelfolyammal. Es bumm, van fenyero allitas, van contrast allitas, bele tudsz nyulni az R G B szinekbe. Miert? Megveszed barmelyik Apple monitort, iMacet, MacBook Pro-t es bumm, jo lesz. De ha PC-hez nem monitort veszel, hanem veszel egy Dell/Lenovo/HP notebookot, akkor ott, erdekes modon, ugyonaz lesz, mint Apple eseteben. Tudod allitani a Panel fenyerejet es kesz.

    Itt van a Thunderbolt Display elottem, bedugok egy Inteles Macet, atbootolok Windowsba. Fogok valami retro jatekot, elinditom, ami levalt 800x600-ba. A monitoron megjelenik a 800x600-as kep a monitor kozepen, fuggolegesen kitoltve a teret, ket szelen fekete csikka (azaz, aspect ratio helyesen)l. Van itthon egy Dell hulladek, valami 23"-24" koruli, FullHD, DisplayPort/VGA/DVI kepes monitor. Ha ezt dugom ra, ugyonerre a gepre, elinditva ugyonezt a jatekot, 16:9-re szethuzva mutatja a kepet, mert van ugyan az OSD-ben Aspect allitas (minek?!), viszont a gyartonak nem sikerult beleinnovalnia csak a 16:9 vagy a 4:3 opciot, az Auto-t nem :W ! Ehhez pedig semmi extra hardvert nem kellett volna a Dell-nek beraknia, legfeljebb kellett volna 1 plussz menupont, meg kb 10, max 15 extra sor a kodban.

    De a Thunderbolt Display elott sima Cinema Displayem volt, ami meg DisplayPort-os volt (ugyonugy 27"), de ez a dolog ott is ugyonugy, rendben ment. Az Apple monitoron nincs semmi led, nem villogtat semmit, nem dob fel ablakot, hogy "jajj nincs bedugva a kabel", de akkor sem dob fel ablakot (jajj, nincs jel, ki fogok kapcsolni 5-10 masodperc mulva), amikor kikapcsolod/elaltatod a gepet mogotte.

Új hozzászólás Aktív témák