Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz Parson #39757 üzenetére

    A PC-s monitorokat a multban leginkabb egy analog audio jackkal dugtad be. Ilyenkor a rendszer hangerogombok, a te geped jack dugojanak kimeneti mixeret tekertek, majd volt a monitoron egy masik potmeter (akar hardveres tekero, akar szoftveres az OSD-ben), ami a monitorba epitett erosito kimenetet allitotta. No, ez maga a halal. Ezutan a PC-s monitorok attertek arra, hogy digitalisan megy at belejuk a hang, es a PC-nek szoftveresen kellene torzitania a digitalis hangot (ezt a Windows meg is teszi...), hogy halkabb legyen a monitor hangszorojabol kijovo hang. Az OSX itt jol viselkedve, nem torzitja szoftveresen a digitalis hangot, tehat ilyen monitoron nincs hangeroallitasod az OS-ben a rendszergombokkal (szurke lesz az ikon stb.). Ez is halali.

    Ha viszont fogsz egy Apple monitort es bedugod, akkor a monitorban levo hangot, hangkartyanak latja a gep (a TBD-ben es a CD-ben USB-snek), es ennek a hangkartyanak a hangeroallitasat vezerlik a hangerogombok, vagy a menusavban a hangero ikon es ez allitja is a tenylegesen, a hangszorobol megszolalo hang hangerejet. Tehat, mintha a MacBook/iMac sajat hangszoroja lenne, ugyonugy mukodik az Apple monitor beepitett hangszoroja.

    Es ugyonez igaz a fenyero, automatafenyero dologra is.

    Szerk: azt meg hozzatennem, hogy lovesem sincs, hogy mi a helyzet ma PC-s monitor szinten, de mar nem is erdekel. A multban ezzel csak a szivas volt, igy eszembe se jut onnan monitort valasztani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák