Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Ne haragudjatok érte, de mivel nem találtam erre teljesen alkalmas topikot ide írom le a gondolataimat. (nagy) Részben off lesz.

    Korábban írtam, hogy most akarok kormányt venni. Időközben meg is vettem. És bár nem szántam rá annyit amennyiért végül is vettem, egy forintot se bánok! Kormányos topikba rábeszéltek, hogy érdemesebb lenne drágább kormányt venni. Végül a befutó egy Logitech DFP lett. Kifogástalan állapotban van. Igazán örülök neki.
    Szombaton kaptam kézhez, amennyire volt időm a három nap alatt sokat próbálgattam, különböző játékokkal.
    Mindegyiktől leírnám a tapasztalataimat. Minden játékot természetesen minden segítség kikapcsolása mellett próbáltam ki.

    Assetto Corsa: Amennyire furcsa volt billentyűzettel játszani vele, annyira jó a kormánnyal. A vezetési élmény ebben a legjobb! Az az érzés ahogy a monzai aszfalt egyenetlenségét átadja a kormány, és ahogy küzdeni kell az autóval. Széles mosoly ült ki az arcomra. McLaren MP4 12C GT3-el volt a legjobb menni. De sok autót kipróbáltam. Sőt a Carrier módnak is nekiálltam. De itt jön a bökkenő, elég lassú vagyok. Abarth 500-al van ugye az első futam. Némi bemelegítés után bele is vágtam. De a gépi ellenfelek elég kemény diónak bizonyultak. Ráadásul mikor elkaptam a fonalat és a harmadik helyen álltam, akkor teljesen értetlenül, és váratlanul kilökött a mögöttem jövő. Nem értettem mi volt, a tempóm megvolt, és ideális íven mentem, nem vágtam be elé. A második alkalommal annyira felhúzott, hogy kiléptem. Nyilván a tempómon javítani lehetne sok-sok gyakorlással, ez teljesen világos. Ami nekem nem tetszik az Assetto-ban az a szegényes tartalom. Kevés pálya, kevés autó (amik vannak azok se a kedvenceim :), de ez egyéni probléma) A Grafika a legszebb az általam kipróbáltak közül, a hangokban viszont szerintem nem a legjobb. Próbáltam ki "letölthető" autókat és pályákat is.

    iRacing: Csak úgy mint az Assetto-ról, erről is rengeteg jót hallottam. És egy rosszat, ami miatt el is felejtem 3hónap múlva ezt a játékot. Kaptam 3hónapos trial-t. Ami elég szegényes autókínálat mellett betekintést enged a játékba. A vezetés annyira élvezetes mint az AC esetében. Cadillac CTS-V-t hajtani nagyon jó élmény. Értem miért játszanak vele annyian. Nagyon tartalmas játék, rengeteg autó és pálya, sok licence-elt kategória. Igaz nem ismerek minden játékot, de értem miért nevezik a legjobb szimulátornak. Viszont az a bizonyos egy negatívum, az árak, a havidíj. Úristen! Mielőtt kipróbáltam olvastam, hogy drága, hogy sokan több százezer forintot öltem bele. De csak akkor tudatosult bennem mikor konkrétan utánanéztem. Megértem, hogy a "szinte" tökéletes szimulációnak ára van. De ezt nem az én pénztárcámhoz árazták be. A grafika jó, egy ilyen játékhoz elég. A hangok nagyon jók!

    RaceRoom Racing Experience: (Ez végre nem off ebben a topikban ;) ) A RR-al kapcsolatban fura érzéseim vannak. A tartalom számomra tökéletes. WTCC, ADAC GT Masters csomagok nagyon érdekelnek. A pályák is jók. Fizetni kell értük, de egy-egy csomag belefér néha. A vezetés nem annyira élvezetes mint a fent említett két játékban. És ennek nem tudom mi az oka. Nem rossz, de sokszor szenvedősebb. Néhány esetben értetlenül néztem, hogy miért tört ki alólam a kocsi. És míg AC-ben és iRacingben sikerült korrigálnom, itt kevésbé. De ami a legfurcsább, hogy kormánnyal a saját billentyűzettel elért köridőim közelébe sem tudok kerülni. Tudom gyakorlás kérdése. De azért nem kicsi különbségekről beszélünk. (Sajnos iRacing és AC-ben nem volt viszonyítási alapom, azokkal nem játszottam (sokat) billentyűzettel (iR-t nem is lehet ugye). RaceRoom mellett szól, hogy haverommal WTCC-t szeretnénk játszani. Szóval biztos a továbbiakban is játszok majd vele, de valamit kellene kezdenem a gyorsaságommal. A fékkel vannak szerintem gondjaim, nem érzem jól. Talán kicsit erősebbre fogom állítani. A hangok szerintem ebben a játékban a legjobbak.

    Összességében: Amit rögtön észrevettem, hogy az egész versenyzősdit (újra)meg kell tanulnom. Ez nem baj, az elszántság megvan. Külön figyelmet fordítva a forgalomba való vezetésnek. Nem szeretnék online senkit kilökdösni. Nem egyszerű már önmagában sem tömegben autózni, nem hogy gyorsnak is lenni.
    Azt szeretném kérdezni, hogy lehet valahol RR-hoz, és AC-hez beállításokat találni? (RR esetében sajnos még nem lehet importálni, AC-ba igen) Nem vagyok egy mérnök, és legutóbb 2001-2002 környékén foglalkoztam komolyabban ilyen beállításokkal, azóta pedig szinte az egészet elfelejtettem. Kerestem de nem találtam semmit. Most RR-al fogok elsősorban játszani. AC-t még nem döntöttem el, hogy megveszem e. Mellette szól, hogy elég aktív magyar tábora van, sok versennyel, és itt a topikja is jobban él. Viszont nem is kell kapkodnom amíg a tempóm ilyen rossz. Addig nem álmodom online futamokról. És a DLC-k is zavarnak kicsit, én azt hittem az alapjátékhoz, csak ingyenes tartalmak jelennek majd meg a jövőben. RR esetében nem találtam hasonló magyar játékosbázist. (kivéve egy facebook oldalt, az se túl aktív).

    Elnézést kérek, hosszú is lett, off is lett, de nagyon megköszönném a tanácsaitokat, segítségeteket. Esetleg ha van alkalmasabb topik egy kezdő kormányos szenvedésére pls linkeljétek és akkor oda írok legközelebb, én nem találtam.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák