Új hozzászólás Aktív témák

  • GalaHU

    őstag

    Újra a kedvenc témámnál vagyunk... :)

    Sokat beszéltünk erről a cimborákkal, de megegyezés az nincs, és valószínűleg itt se lesz!

    Szerintem a "szimulátor" definícióval kellene kezdeni. Mi a szimulátor? Honnan tekintjük annak? Az elmúlt évtizedekben a HC szimulátor fogalma és az hogy mit várunk tőle az jelentősen módosult...

    Szerintem a szimulátor az ami megpróbálja modellezni a valóságban észlelhető jelenségeket, esetünkben mondjuk az autó mozgását, viselkedését, a pálya tulajdonságait. Arról már lehet vitatkozni, hogy a valóság mely szeletét próbálja meg egyáltalán visszaadni és ha már megpróbálja akkor az hogyan sikerül neki?

    Az arcade az tényleg az Outrun, legyen ez a 0.0.0!

    25 éve leraktuk a hajunkat az F1GP-től vagy az Indy500-tól, a szimulátorság császára volt, kormánnyal mindenki a valósághűség csúcsának tartotta. Pedig mai szemmel igencsak sovány amit nyújt, az itt fikázott címek többsége körberöhögi (nyugi nem a Codi F1-re gondolok).

    A GT és Forza Motorsport vonal legalább megpróbálkozik szimulálni a valóság kis szeletét, mert az autó tud alul és túlkormányozott lenni, érződnek a hajtási befolyások a FWD-RWD autóknál. Hogy pontosak-e? Nyilván nem, mert a játszhatóság is szempont volt...

    A pCars-ban van időjárás változás, ezt is megpróbálja szimulálni, több-kevesebb sikerrel! Akkor az AC meg nem szim, mert egyáltalán nincs benne eső? Ez azért erős lenne, nem?

    Az rFactor és társai bizonyos részletekben jobban megközelítik a valóságot mint egy AC, de ők sem tökéletesek, így a képzeletbeli skálán talán magasabban vannak. Az én fejemben az Outrun a számegyenesen a 0 mezőn áll, a Forza-GT valahol 3-4 körül, az AC a 7-esen kézenfogva a Dirt:Rally-val.

    Készséggel elfogadom ha valaki fentebb teszi a kedvencét, de 10-est senki ne adjon, mert arra még a nagy csapatok saját szimulátorai sem érnek fel! ;)

    Egy riportműsorban hallottam, hogy 95%-os pontosságú gumiszimulációra alkalmas kiskereskedelmi processzor nincs is a piacon és akkor még hol van az autó és pálya többi eleme...

    Szóval az említett játékok többsége bizony szimulátor, csak nem elég pontos... :)

    Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

Új hozzászólás Aktív témák