Új hozzászólás Aktív témák

  • frankstork

    aktív tag

    válasz Madwe #7122 üzenetére

    Ha kicsúszom, senkit nem érintve, nem vagyok fair? :Y
    Ha jogosulatlan előnyhöz jutok, az oké.

    Egyébként: tegyük már rendbe ezt a kérdéskört.
    Az SR a viselkedésre jár. Ha előttem megy valaki, és kigyorsításkor elémhelyezkedik az oké. Nyilván ne álljon félre. De megtörtént olyan, hogy kigyorsításkor jobban elkaptam, úgy nézett ki sikerül majd megelőzni, szélárnyékba be, majd balra ki, elém jött, oké akkor jobbra, elém jött, oké akkor balra, elém jött, (tudtommal itt már szabálytalan), és aztán bevágott egy satut, persze belementem, mert egyenesben nem számítottam fékre, és kaptam büntetést, meg sr mínuszt. Ő meg semmit, mert befutottunk, és neki nem írt büntetést. Holott az ok nélküli fékezést tudtommal büntetik az igazi versenyeken is. Pedig az ai-nak nem lenne nagy feladat, hogy észlelje, ez itt direkt szívatás volt.
    Más.
    Kanyarban elől vagyok, mögöttem egy mókus. Jön a féltáv, belém csattan, és megint kapom mindkettő kokit. ??? Pedig az ai-nak észlelni kellene hogy féktáv van.

    Az elöl haladó van védett pozícióban. Kivételt képez ez alól, a hátul érkező szándékos feltartása. Vannak a védekezésre szabályok, pont azért hogy a hátul haladó tudjon mire készülni. Tehát az említett két esetben nem járt volna semmi.
    És ha én érkezem hátul, és elmérem a féktávot, és neki megyek, jöhet mindkét bünti. De ha nincs ott senki, akkor minek büntet? F1ben is megforognak, aztán a stewardok még se molesztálják, elég annak a hátrány amit szerzett.

Új hozzászólás Aktív témák