Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz robisz #4431 üzenetére

    Mondjuk én DivX-szel tömörítek, de még alapórajelen sem igényelt többet eddig 10 óránál kb 14-15 órányi anyag letömörítése. TV Rip-ek, ahhoz bőven elég a 800kbps két menetben. De ez csak olyankor fordul elő, ha lusta vagyok felvétel után 1-2 nappal letömöríteni. Egyébként 1,5h-nál sosem több. Ha felhúzom 2500MHz-re, akkor kb 10-15%-kal lesz gyorsabb csak, anni miatt meg nincs értelme az egésznek. Ha alszok vagy mást csinálok, akkor tök mindegy, hogy 14 vagy 15h alatt végez. Még sosem volt problémám. Pedig a 15h-s tömörítés 2500MHz-en ment le.

    A gép stabilitásáért sokkal többet lehet tenni mondjuk ECC-s RAM-okkal. A non-ECC RAM-ok rengeteget hibáznak, mégsem keletkezik belőlük komoly probléma a mindennapos használat során.

    Esetleg a Start Menu -> Control Panel (Vezérlőpult) -> Administrative Tools (Felügyeleti eszközök) -> Performance (Teljesítmény) appletet indítsd el. Kérj egy New Counter Set-et (Új számlálókészlet, egyébként <Ctrl> + <E>). Aztán jobb gomb és Add Counters... (Számláló hozzáadása, de használhatod az eszközsoron levő + jelet is, vagy <Ctrl> + <I>). Válaszd ki a Performance Object: (Teljesítményobjektum:) legördülő menüből a Memory (Memória) pontot. Select counters from list (Számlálók választása listából). Onnan válassz ki mindent, ami Fault (Hiba), és Add (Hozzáadás). Meg fogsz lepődni, hogy alap órajelen is mennyi különféle jellegű hiba keletkezik még terhelés nélkül is (pontosabban csak a Windows terheli a rendszert) a memória alrendszerben!

    Ennyit arról, hogy a Prime kimutatja a hibákat, illetve hogy a hibák mindenképpen programfutási problémákat okoznának. Aki extrém körülmények között is hibátlan működést akar elérni, annak ECC-re vagy még annál is komolyabb memóriavédelemre van szüksége. Minnél több a RAM a gépben, annál többet hibázik (akár a 43%-ot is elérheti ez a ráta!).



    Ultram3jor: Ha nem linkeled, senki sem fogja elolvasni.

    [Szerkesztve]

Aktív témák