Új hozzászólás Aktív témák

  • kimpepevok

    tag

    válasz Pistivi #3909 üzenetére

    Na megjött!

    Nagyon igényes darab. A csomagolás is igényes. Maga a füles valóban szép kidolgozott igényes darab. A csatlakozók, vezetékek szintén! Nem igaz, hogy nem fordul a füles jobbra-ballra. Igenis fordul, csak nem sokat. A vezérlője is szép darab. A képek alapján az egészet kissebnek gondoltam, nem az.
    Itt mondanám el, hogy akiknek fontos, hogy az analóg jel átmenjen a vezérlőn az NE vegye ezt meg! A vezérlőn keresztül csak USB kapcsolat van, a saját kis hangkártya szól, ami viszont nem rossz. Picike alapzaj van, de egyáltalán nem zavaró.

    A hang...
    Hát igen. Mélyen maghajlok azok előtt, akik azt írták, hogy hangminőségben nem túl jók ezek a fülesek! :R Ez tényleg így van. Én a saját AKG k271 STUDIO fülesemmel tudom összehasonlítani. Az AKG hangminőségben lealázza a SIRUS-t! Sokkal szebb a hangja egyenletesebb, részleresebb.
    Sokan írták, hogy egyfajta "doboz hang" van. Igen tényleg van. Egyenlőre filmekkel próbálkoztam, meg zenével. Megcsináltam azt, hogy beraktam a kis audiofil CD-m be egy jó lemezt és cserélgettem a füleseket, ráadásul úgy, hogy hol a front, hol a rear dugót használtam. Persze mindig máshogy szólt, de az AKG zenére egyértelműen jobb volt.
    Filmnél már kicsit árnyaltabb a helyzet. Sima stereo anyagnál persze megint az AKG győzedelmeskedett, de 5.1 es moziknál, már nem volt ennyire egyértelmű a helyzet. Ott már szárnyakat kapott a SIRUS. De tényleg. Személy szerint én kicsit kevésnek érezem a hátsó hangokat. A front, center, sub jól elkülöníthetően szól. A hátsó hangok nekem mintha csak hozzá adódtak volna a front hangjaihoz nem igazán hátúlról hallom őket. De közben meg hallom amint a lovas elvágtat előttem és hátrafelé eltűnik. Érdekes... Lehet, hogy ez már csak puszta fizika. Mármint, hogy a füles fizikai méretei miatt nem jön ez így ki nálam. Az asszony pl. kapkodta a fejét. Nála megvolt az élmény.

    Majd játszom is vele, leközelebb azt is leírom.

    Két oprendszerrel próbáltam WIN7 és MAC OSX. A windózra simán fölugrott az illesztőprogi. utánna már használható is volt a füles. Vannak beállítási lehetőségek, de nem sok értelme van. A vezérlőn minden lényeges dolgot be lehet állítani. Egy értelmes dolog még is van, a szubnál érdemes a vágási frekit lejjebb venni, mint az alap beállítás! 80-90 Hz közé. Mac alá nincs illesztőprogram de ezt megszokhattuk és nem is kell. Egyből felismerte a rendszer és Audio MIDI setupban csak be kell állítani hat hangszórósra és már megy is. A VLC is simán kezeli. Azért a VLC-vel baromi jól szólt.
    Hülyeségből kipróbáltam, hogy kezeli-e a PRO TOOLS. 9.4-em van Mac alól simán kezeli 5.1-es lehallgatásként!!! :DD Beszarás!!!

    Más 5.1-es fülikel nem tudom összehasonlítani. Így ilyen tapasztalatom nincsen.

    Egyenlőre ennyi!
    Minden jókat!
    Holly

    [ Szerkesztve ]

    Holly

Új hozzászólás Aktív témák