Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz Forceman #2258 üzenetére

    Szerintem meg fuss neki még egyszer. :R Ahogy nézem te képes lennél akár egy használt HD600 árát is kidobni egy sokpontegyre, miközben hangminőségben az ennél gyengébb fülesekhez is csak jóindulattal hasonlíthatók ezek a gémercuccok. :P A helyedben 40k körüli összeggel a zsebemben mindenképp megpróbálnék néhány sima sztereó, de "jobbnak mondott" fülest kipróbálni(pl AKG K601, Sennheiser HD600/HD280 Pro II, Bayerdinamic 770, valami cuki Audio Technica, vagy akármi), és akár egy régebbi sokponteggyel összehasonlítani(térhatás már régebben is vala), mert a fene nagy térhangzás nem mindenkinek jön be füles formában, és még a végén kiderül, hogy nem ér egy külön spéci fülesnyit(pláne ha esetleg a meglévő hangkártya is tud valami Dolby Headphone cuccost). Összességében az első kérdés nem az hogy melyik 5.1, hanem hogy sima, vagy 5.1.

    Kipróbálás nélkül bármilyen hangcuccot venni olyan, mint kocsit, vagy akár lakást vakon venni. Lehet hogy másnak tetszik, de nem lehetsz benne biztos hogy neked is fog. Ezért könyörgök, bárhogy is döntesz, próbálj meg előtte minél több fülest kipróbálni. Netes leírások és vélemények lehetnek támpontok, de hangcuccok hangzása annyira szubjektív téma, hogy.. hajaj.

    más: pár tipp
    - műbőr huzatot kerülni(vagy cserélni) kell, mert adott esetben kiválóan be tudja izzasztani a fület. Egyéni preferencia kérdése, de szvsz a plüssszerű huzat kellemesebb is tapintásra.
    - érdemes olyan fülest venni ami körbe öleli a fület(circumaural), és közvetlen a fejedhez ér. Hosszabb távon mindenképp kényelmesebb viselni, mint ami a fülkagylót a fejedhez nyomja(supra-aural).
    - füles jó esetben a te fejméretednél 1-2-3 nagyobb fejű emberkének is jó kell hogy legyen, mert ha éppen csak rá megy a fejedre, az valszeg azt jelenti hogy később kényelmetlen lesz
    - a nyitott-zárt különbség a felhasználó felől leginkább abból adódik, hogy a zárt fülesnél zaj se ki, se be, nyitottnál pedig egész jól hallasz mindent kívülről, cserébe jól ki is hallatszik minden. Otthoni használatnál úgy általában tök mindegy, hogy a füles mennyire zárt, vagy nyitott, utcára csak zárt a jó.

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák