Valve játékok az Originen

Nemrég beszámoltunk mi is róla, hogy a Steam felhasználói feltételeit sértő, játékon belül árusított DLC csomagok miatt az Electronic Arts által forgalmazott programokat sorra távolítják el a Steam rendszeréből. Ezúttal egy újabb bizarr fordulat következett be ebben a rivalizálásban, ugyanis az Originen felbukkantak Valve által készített játékok is.

Hogy most emögött az áll-e, hogy sikerült közös nevezőre jutnia a két digitális disztribútornak, belátva, hogy ezt a háborút jelenleg egyikőjük sem nyerheti meg, vagy valami egyéb oka van, egyelőre nem tudni. Annyi viszont bizonyos, hogy az Originen jelenleg "Kettőt fizet, egyet ajándékba kap" akció keretében vásárolhatjuk meg a Valve által kiadott játékokat, mint például a Left 4 Dead 2-t és a Counter-Strike: Source-ot.

Miután mindkét kiadó rendelkezik annyi exkluzív címmel, hogy a legtöbb játékos PC-jén úgyis installálva van a Steam és az Origin is, így a "letöltési háborút" folytatni jelenleg értelmetlen is lenne. Reménykedjünk benne, hogy ez a lépés egy új, békében egymás mellett élés első megnyilvánulása. Mindazonáltal eddig sem a Valve, sem pedig az EA nem fűzött kommentárt az esethez.

Azóta történt

Előzmények