CS: GO - Az XBOX-osok nem játszhatnak együtt a PC, Mac és PS3 játékosokkal

A készülő Counter-Strike:  Global Offensive című online multiplayer FPS játék alapértelmezett funkciója lesz majd a Steamworks rendszerén keresztül történő "cross-platform" játék lehetősége is. Ez azt jelenti, hogy a PC, Macintosh, valamint PlayStation 3 játékgépek tulajdonosai egymás ellen is tudnak játszani a különféle meccseken.

A sportszerű mérkőzések érdekében a PlayStation 3 tulajdonosoknak lehetőségük lesz egér és billentyűzet, valamint irányító segítségével is játszani a PC-s és Macintosh-os kollégáik ellen. És hogy izgalmasabbá tegyék az összecsapásokat, a Sony konzoljával rendelkezők az esetleges Move irányítóikat is használhatják majd játék közben. Az XBOX360 tulajdonosok természetesen kontroller segítségével játszhatnak, de csak egymással, ugyanis az ő gépükön továbbra sincs Steamworks támogatás.

A Valve tulajdonosa, Gabe Newell nemrég elmondta, hogy szeretné beépíteni az XBOX Live rendszerébe a Steamworks támogatását, hiszen a Portal 2 PS3 verziója is sikeresen használta ki a Steam szolgáltatásait. Mindezek ellenére a Microsoft továbbra sem engedélyezi a Valve számára, hogy hozzányúljanak a rendszerükhöz, így a Portal 2 után a Counter-Strike: Global Offensive lesz a második Valve játék, amiben az XBOX360 tulajdonosok nem játszhatnak majd együtt a többiekkel.

A Counter-Strike: Global Offensive című játék megjelenése 2012 első negyedévében várható, PC-re, Macintoshra, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények