Új Nintendo 3DS modelleket jelentett be a Nintendo

A Nintendo általában egy saját műsorban rántja le a leplet az őket érintő újdonságokról, hírekről. A pár napja közvetített Nintendo Directben a játékosok egy komolyabb bejelentést kapnak, hiszen bemutatták a cég népszerű kézikonzoljának, a 3DS-nek továbbfejlesztett változatát. Az egyszerűen csak New Nintendo 3DS-nek nevezett gép egyik legszembetűnőbb újdonsága, hogy kapott egy második analóg kart, amelyet C-sticknek hívnak, valamint a ravaszok mellett is láthatunk két új gombot, hasonlóan az asztali konzolok irányítóihoz. Az újdonság elődéhez hasonlóan két változatban (méretben) lesz elérhető, a kisebbik változatnál pedig nőttek a megjelenítők méretei is, a fenti megjelenítő 3,5-ről 3,8 hüvelykesre hízott, míg a lenti már 3,3 hüvelykes.

Az XL kiadás ilyen téren nem változott, de mindkét gép kapott automatikus fényerőszabályozót (végre), így a játékosoknak nem kell ezzel külön foglalkozniuk. A hardver persze belül is fejlődött, mindkét kiadásban erősebb processzor dolgozik, az NFC pedig már külön kiegészítő nélkül is támogatott. További jó hír, hogy a fejlesztéseknek hála, a akkumulátorok üzemideje is megnőtt, de hogy mennyivel tovább bírja az új gép, természetesen függ attól is, hogy mekkora fényerőn használjuk. A játékosoknak lehetőségük lesz a gép fedlapjának cseréjére is, így bárki egyedi kinézetű gépet tudhat majd a birtokában. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos játékok csak ezen az új gépeken futnak majd. Ilyen cím lesz a 2011-ben Nintendo Wii-re megjelent Japán RPG, a Xenoblade Chronicles átirata.

A két új kézikonzol megjelenése október 10-én várható Japánban, 155 és 180 dolláros árcédulával, Európába pedig minden bizonnyal 2015-ben érkeznek meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Új Nintendo konzol 2015-ben

    A Nintendo megerősítette, hogy új konzol fejlesztésén dolgoznak, ami 2015-ben fog megjelenni a fejlődő országokban.

  • Miiverse már 3DS-en is

    Az új firmware frissítéssel megjelent a Nintendo közösségi szolgáltatása, a Miiverse 3DS-en is.