The Witcher 2: Assassins of Kings: Megoldások a patch érkezéséig

A CD Projekt által kiadott The Witcher 2: Assassins of Kings című játékban akad pár hiba, melyet hamarosan egy javítással orvosolni is fognak. Azonban, hogy addig is tudjunk játszani vele, a készítők összeállítottak számunkra egy listát, hogy miképpen kerülhetjük el az esetlegesen jelentkező problémákat.

Az 1.1-es verziószámot viselő patch érkezése a jövő hét folyamán várható, melyben többek között az aktiválási, lefagyási és egyéb problémák kerülnek majd javításra. Amíg az megérkezik, addig a következő trükköket vethetjük be a gondjaink enyhítésére:

  • Aktiválási problémák: Gondok adódhatnak a szériaszámokkal, a felismerő algoritmus néha összekeveri a karaktereket. Például a 0 (nullát) és O (nagy o betűt), vagy például az 1 (egyes számot) és a l és I (kis L és nagy i betűt), szóval aki ilyesmit tapasztal, az próbáljon ki minden alternatívát.
  • Aki CRC hibát tapasztalt telepítés közben, az próbálja meg a következőket:
  1. Kapcsold ki az antivírus programot telepítés alatt.
  2. Elképzelhető, hogy DVD olvasód nem kompatibilis a DVD9 szabvánnyal, másold fel a telepítőt egy merevlemezre, és onnan futtasd.
  3. Ha ezek nem válnak be, akkor próbáld ki egy másik gépre feltelepíteni a játékot, az első két lépés segítségével.
  4. Amennyiben a fentiek sem segítenek, akkor valószínűleg sérült a játék lemeze. Ekkor próbáld meg kicseréltetni az üzletben, ahol vásároltad. Ha ez nem megoldható, akkor lépj kapcsolatba a fejlesztőkkel a help2start@thewitcher.com emailcímen keresztül.
  • Ha nem indul el a játék, visszalép a Launcher-be:
  1. A Catalyst Control Centerben minden beállítást állíts "Application-controlled"-re.
  2. Két videokártya esetén tiltsd le a második GPU-t, amíg az AMD hivatalosan nem ad ki Witcher 2-t támogató CrossFire drivert.
  3. Próbáld ablakban futtatni a játékot.
  4. Próbáld meg ugyanolyan felbontásban futtatni a játékot, mint amekkora a Windows Asztalod mérete (Maximum 1920x1200).
  5. Adminisztrátorként futtasd a játék telepítőjét. Vagy az UAC beállításait vedd le minimálisra, vagy jobb-klikk a DVD-n lévő setup.exe-n, és "Futtatás rendszergazdaként" opció.
  6. Az UAC kikapcsolásához válaszd a "Soha nem kérek értesítést" menüpontot, majd add meg az adminisztrátori jelszavadat.
  • Nem megfelelő sebesség nagy teljesítményű videokártyákkal:
  1. Telepítsd fel a legfrissebb meghajtókat, és nVidia GPU esetén töröld ki a 3D Vision-t. Amennyiben így is alacsony sebességet tapasztalsz, kapcsold ki az "UberSampling" (Legjobb Mintavétel) funkciót a Launcher beállításaiban.
  2. Amennyiben nVidia kártyád van, használd a május 17-én kiadott, 275.27-es verziószámmal rendelkező béta meghajtóprogramot.
  • Akik AMD kártyával rendelkeznek:
  1. Telepítsd fel a legújabb ATI Hotfix drivereket.
  2. Tiltsd le az AntiAliasingot, Anisotropic Filteringet, Adaptive AntiAliasingot és a Catalyst A.I.-t (Ezeket a Catalyst Control Centerben tudod megtenni).
  3. Próbáld meg ablakban futtatni a játékot.
  4. CrossFire esetén kapcsold ki az egyik kártyát, vagy próbáld meg a Dirt 2 című játék profilját alkalmazni.

A játék igazgatója, Adam Badowski elmondta, hogy ők mindent megpróbáltak, hogy elkerüljék a komplikációkat, azonban ez a PC platform komplexitásának okán nem minden esetben sikerült. Tudatában vannak a problémáknak, és annyit már most biztosra ígérhet, hogy a jövő héten megjelenő v1.1-es javításban a java ki lesz küszöbölve.

A CD Projekt elmondta, hogy a fentebb említett emailcímen (help2start@thewitcher.com) várják azoknak a játékosoknak a jelentkezését, akik megvásárolták a The Witcher 2-t és nem tudnak játszani vele. A cég még azt is hozzátette, hogy mintegy 200.000 játékos aktiválta már sikeresen a megjelenés óta a The Witcher 2 példányát.

Azóta történt

Előzmények