Rise of the Tomb Raider: Előző generációra is érkezik

Egyre valószínűbb, hogy a tavaly megjelent Tomb Raider Reboot folytatásaként érkező Rise of the Tomb Raider című játék a régi konzolgenerációra is megjelenik, ám bizonyosságot csak akkor kapunk róla, ha a Square Enix hivatalosan bejelenti a célplatformok listáját, de erre még nem került sor.

Mindenesetre az Amazon oldalán már előrendelhetővé tették a PC, PS3, PS4, XBOX360 és XBOX One változatokat, valamint a kiadó részéről is az lenne a logikus - és fair - lépés, hogy minden platformon megjelenjen a játék, melyeken annak előzménye is napvilágot látott. Azonban van egy apró bökkenő, miszerint tavaly augusztusban a Square Enix azt mondta az új epizóddal kapcsolatban, hogy az új-generációs konzolok képességeit kiaknázó formában kívánják megalkotni a programot.

Ez természetesen önmagában még nem jelenti azt, hogy a Rise of the Tomb Raider ne jelenne meg PS3 és XBOX360 platformokon, ám, ha valóban kihasználják a PS4 és XBOX One erejét, akkor valószínűleg némi látványbeli különbségekkel kell számolnunk (Mint a Definitive Edition esetében, lásd a második videón). Persze ezt elfogadják a régebbi konzolok tulajdonosai, elvégre számukra az a legfontosabb, hogy - ha már végigvitték a Tomb Raider Rebootot -, a folytatással is játszani tudjanak.

Jelenleg ezek a tények, a hivatalos bejelentésig nem tudjuk meg a célplatformok listáját, de egyre valószínűbb, hogy a Rise of the Tomb Raider című játék ugyanazokon a platformokon fog megjelenni jövő Karácsonykor, mint az előzménye. Vagyis PC-n, PS3-on, PS4-en, XBOX360-on és XBOX One-on.

Azóta történt

Előzmények