Nintendo Direct: Fókuszban a Nintendo 3DS

Január 14-én délután látható volt az idei év első Nintendo Direct adása, amelyben több új bejelentést is kaptak az érdeklődők. Mindezek mellett a Nintendo rajongók megtudhatták, hogy hamarosan megvásárolható lesz Európában is a korábban bemutatott új Nintendo 3DS is.

Az új kézikonzol megjelenésére már nem kell sokat várni, ugyanis a New Nintendo 3DS és 3DS XL február 13-tól lesz megvásárolható. Amerikában 199 dollárért lesz beszerezhető, Európában egyelőre nem tudni, milyen áron kerül forgalomba. Fontos, hogy az új gépek mellé sem lesz csomagolva töltő, de aki rendelkezik valamelyik korábbi géppel, az használhatja ugyanazt, amit az előző gépénél.

Vadiúj előzetest kapott a The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D, valamint a Monster Hunter 4 Ultimate is, amelyeket akár bundle csomagban is meg lehet majd vásárolni február 13-tól. A tervek szerint mindkét kiadás 230 dollárért lesz beszerezhető.

Bejelentették a legújabb Fire Emblem alkotást is, amelyet ugyanaz a csapat készít, mint akik az Awakeningért felelősek. A Nintendo 3DS-re érkező játék meg is kapta az első előzetesét.

Mindezek mellett lehullott a lepel arról is, hogy a korábban bemutatott Puzzle & Dragons Z, és a Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition egy csomagban jelenik meg, méghozzá valamikor májusban.

A rajongóknak minden bizonnyal örömteli hír, hogy a Xenoblade Chronicles 3D, valamint a Code Name: S.T.E.A.M is megjelenési dátumot kapott végre. Míg előbbi április 2-től, addig utóbbi május 15-től lesz megvásárolható. Bónusz hír, hogy a Code Name: S.T.E.A.M csapatához Fire Emblem karakterek is csatlakoznak.

A rengeteg új videó mellé új előzetest kapott az Ace Combat Assault Horizon Nintendo 3DS kiadása is, valamint az Etrian Mystery Dungeon. Minden bizonnyal ezt a két játékot is rengeteg rajongó várja.

Természetesen a Nintendo 3DS bejelentések mellé több új trailer is érkezett a Nintendo Wii U tulajdonosok számára is, ezeket egy külön hírben lehet majd megnézni.

Azóta történt