Nem egy sima felújítás lesz a Final Fantasy VII Remake

A 2015-ös E3 egyik legmeglepőbb bejelentése minden bizonnyal a Sony konferenciáján hangzott el. Hosszú évek pletykája után ugyanis végre leleplezték, hogy érkezik a Final Fantasy VII Remake, ezzel pedig úgy tűnik, hogy rengeteg rajongó régi vágya válik valóra.

A bejelentés után nem sokkal többek között már arról volt hangos a virtuális világ, hogy mennyi mindenben fog majd változni az új kiadás, esetleg marad-e minden a régiben, és csak grafikai felújítást kapnak a rajongók?

Erre a kérdésre maga Tetsuya Nomura válaszolt, aki jelenleg a remake project igazgatója, korábban pedig ő volt felelős az eredeti játék karakterdizájnjáért. Az Engadgetnek adott interjújában elmondta, hogy a korábban PlayStation 4-re bejelentett Final Fantasy VII HD kiadása mindenképp megjelenik, a remake kiadással pedig nem szeretnék még egyszer ugyanazt eladni csak szebb grafikával. Vagyis ez azt jelenti, hogy a felújítás nem csak külsőleg érinti majd a nagy klasszikust, hanem egyéb változtatásokra is számítani kell majd.

Hogy pontosan mire is kell gondolni azt nem tudni egyelőre, de tippjeink szerint az egyik dolog amit megváltoztatnak majd az a harcrendszer lesz. De természetesen van még idő ezen agyalni, ugyanis a premier dátumát még továbbra sem tudjuk.

Azóta történt

Előzmények