Megnyílik a Destiny béta – de mi lesz utána?

A Halóval világhírűvé váló stúdió közel 500 milliós büdzsével dolgozik új játékán, a Destiny-n, amely az E3 óta tartó (és meglehetősen vegyes fogadtatást kapó) alfája után ezen a héten, egészen pontosan július 17-től bármely előrendelő, illetve szerencsés számára elérhetővé válik a béta - a Bungie ugyanis rajongói oldalakon, Twitteren, illetve még számtalan csatornán osztja majd a kulcsokat. (A helyreigazítást köszönjük pFEFErohni olvasónknak!) Egyelőre felbecsülni sem lehet, hogy hány százezer, esetleg hány millió próbálkozó ostromolja meg minden idők legdrágább videojátékát – annyi szinte biztos, hogy amint az Xbox tulajdonosok is bekapcsolódnak (nekik 23-áig kell várniuk), valószínűleg sikerül megdönteni minden rekordot. No de mi lesz utána? Vajon a béta a reklámkampány része, és a stúdiót nem is érdeklik az esetleges visszajelzések? Többek között erről is kérdezték a stúdió egyik szakemberét, David Daguet, mi pedig a válaszaiból szemezgetünk.

Hamarosan minden konzoltulaj kipróbálhatja a Halo készítőinek új játékát, a Destiny-t!

Az interjúból mindenek előtt az derült ki, hogy a Bungie azok számára is szeretne újat nyújtani, akik több, mint egy hónapja nyüstölték az alfa-változatot. Betekintést adnak a sztoriba, megmutatnak olyan helyszíneket, amelyeket még sohasem láthattunk ráadásul a játékosok itt első szinten indulnak, vagyis teljesen más perspektívából vizsgálhatják meg a program (remélhetőleg) legjobb részét. Plusz bár ezt nem erősítették meg komoly esély van rá, hogy ne csak hetedik szintig tekinthessünk be a Destiny lenyűgöző világába.

Már a kanyarban a Halo készítőinek új játéka, a Destiny!

Arra is fény derül, hogy mit szeretnének a bétától. A világ megkérdőjelezhetetlenül legambiciózusabb videojáték projektje már az alfa óta is rengeteget változott köszönhetően a visszajelzéseknek és bár a megjelenés igen közel van (szeptember 9, ha minden igaz), ettől függetlenül hála a négy különböző platformnak, és az azokat használó hatalmas közösségnek bármilyen hibára fény derülhet, amelyet még nem késő orvosolni.

Ha pedig hibák: a Trónok Harcában Tyriont alakító színész, Peter Dinkagle hangján megszólaló felhasználói felület rengeteg kritikát kapott, a fejlesztők ezeknek tükrében pedig teljesen újradolgozták a hanganyagot.

Végül, de nem utolsó sorban az úriember megerősítette, hogy bár még nincs eldöntve, de erőteljesen gondolkodnak azon, hogy akár a béta alatt elért teljes karaktereket is át lehessen vinni a teljes változatba, bár erről még nem született hivatalos döntés – ez ugyanis számtalan dologtól (például a különböző verziókban felfedezett hibáktól) is függ.

Azóta történt

Előzmények