Leállították a World of Darkness fejlesztését

Már majdnem nyolc év telt el azóta, hogy 2006. végén a CCP Games elkezdte fejleszteni a Vampire: The Masquerade című játék alapján készülő MMO projektet, a World of Darknesst. Ám a 2010. szeptemberében történt hivatalos bejelentés óta szinte semmit nem hallottunk a program fejlesztéséről, pedig kétségkívül érdekesnek ígérkezett a dolog. Az alábbi videót a bejelentéskor adták ki, így nem mai darab, mellette pedig az MMO alapjául szolgáló játék ajánlóját is megtekinthetitek.

A CCP Games tegnap bejelentette, hogy az atlantai stúdiójukból nem kevesebb, mint 56 alkalmazottat küldtek el nemrég, ennek következtében a csapat nem tudja folytatni a World of Darkness című MMO fejlesztését. A vállalat ügyvezető igazgatója, Hilmar Veigar Pétursson elmondta, hogy a projekt leállítása volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha is meg kellett hozniuk. Mindig is szerettek volna megvalósítani egy Vampire the Masquerade univerzumra épülő, nyílt világú MMO játékot, és az eltelt évek során ez egyre közelebb került a megvalósuláshoz, ám sajnos a bekövetkezett eseménynek köszönhetően most abba kell hagyniuk a munkát.

A World of Darkness MMO fejlesztésének leállításával az azon dolgozó alkalmazottak egy részét átcsoportosítják más projektekhez, elsősorban az EVE: Online és a DUST 514 csapatát fogják erősíteni. A többiek pedig kompenzációban részesülnek és a cég segít nekik álláshoz jutni más vállalatnál.