Így készül a Far Cry 4: konfliktusok nyomában

Mi történik, amikor egy csapat játékfejlesztő a táj feltérképezése és a nyugodt emberekkel való csevegés után egyszer csak elkezd nepáli egykori felkelőkkel beszélgetni arról, hogy az 1996-tól 2006-ig tartó véres összecsapások milyenek voltak? Megdöbbenés. A hihetetlenül békés falvak, a kedves emberek, a lenyűgöző flóra és fauna alatt még mindig ott vannak a háború által tépett sebek: hegek az egykori felkelők testén, virágok egy-egy tömeggyilkosság helyszínén, golyó ütötte nyomok a lámpaoszlopokon.

Az biztos, hogy a brigád egy kicsit magába szállt a beszélgetések után és a teljes helyszínt újraírták a Far Cry 4. részében, hogy véresebb, hitelesebb és realistább legyen, mint amilyennek azt a kirándulás előtt eltervezték. A tapasztalat segített abban, hogy a virtuális valóságban fellelhető Nepál sokkal igazibb, kézzelfoghatóbb legyen, ne pedig egy Disney-változat.  A nagy sikerű lövöldözős játék folytatása november közepén érkezik meg PC-re és konzolokra.

Azóta történt

  • Gamescom 2014: Far Cry 4

    Lenyűgöző világot teremtettek a Himalájába az Ubisoft szakemberei, hogy mindennél átütőbb akciójátékot hozzanak el a vásárlóknak.

  • Far Cry 4: a főellenség segédje

    Tovább dübörög a Far Cry 4 reklámkampánya, az Ubisoft most a szokás szerint pszichopata fő gonosz jobbkezét mutatta be egy képen.

Előzmények