Dragon Age III: Immár valóban számítani fognak a döntéseink

A Dragon Age 2 és a Mass Effect 3 meglehetősen rossz fogadtatása után a BioWare lassan kapcsol, hogy ideje a játékosok véleményét is figyelembe venni. A PAX 2012 rendezvényen szóba kerülő Dragon Age III kapcsán külön kiemelték: ezúttal tényleg saját döntéseinknek megfelelően alakíthatjuk a történetet. Mike Laidlaw, a Dragon Age sorozat kreatív igazgatója három fő vonalat emelt ki a játék tulajdonságai közül, melyeket a rajongók visszajelzései alapján meg fognak változtatni:

  1. Ismétlődő szintek és elemek: A DA2-ben elég sokszor fordult elő, hogy egy szobába vagy barlangba lépve elkapott bennünket a "deja vu" érzése. Sok helyszín ugyanis ismétlődött, pusztán csak az átjárókat lezáró ajtók változtak, így némiképp módosítva az utat. Némelyik karaktert is csak egy kis szakáll vagy más színű ruha különböztette meg egymástól. A Dragon Age III-ban erre már odafigyelnek, nem lesz ismétlődés.
  2. Nem öltöztethettük fel csapattársainkat: Bizonyára sokakat idegesített, hogy hiába találtunk rengeteg különféle öltözetet, azok mindegyikét csak Hawke tudta viselni, és ő is csak akkor, ha megfelelő kasztú volt. A Dragon Age III esetében már azt ígérik a fejlesztők, hogy ezúttal a társaink öltözékét is szabadon variálhatjuk. Ráadásul az egyforma öltözékek is másképp fognak kinézni egy Warden és egy Seeker esetében.
  3. Hatástalan döntések és cselekedetek: A DA2 legnagyobb hibája mindenképpen az, hogy a döntéseinknek gyakorlatilag semmiféle kihatása nincs a játék történetére. Teljesen mindegy, mit választunk, a vége mindig ugyanaz lesz. A BioWare ígérete szerint a Dragon Age III-ban kiemelten odafigyelnek majd erre, állításuk szerint ezúttal tényleg kihatással lesznek cselekedeteink a játék eseményeire.

Az elmondottakból látszik, hogy a BioWare tisztában van vele, hogy milyen irányban kell haladnia a Dragon Age III fejlesztése során, és remélik, hogy a játék készítése során napvilágra hozott információk tükrében ezekkel a rajongók is egyet fognak majd érteni. Amennyiben a fentebb felsorolt változtatásokat valóban végrehajtják, ahogyan most ígérik, akkor ezzel megmenthetik a Dragon Age franchise-t.

Már csak az kellene, hogy a Mass Effect 3-at is a játékosok visszajelzései alapján módosítsák, ám erre nem kerül sor, ugyanis az Extended Cut DLC F.A.Q.-jában kerek-perec kijelentették, hogy ők teljes mértékben elégedettek annak befejezésével. Ők tudják, mindenesetre az biztos, hogy a DA2 és a ME3 után nagyon erősen oda kell tenniük magukat, hogy a rajongók megvegyék a következő részeket is.

Azóta történt

Előzmények

  • Készül a Dragon Age III?

    A csapat végzett a DA2-vel, és teljes erővel belefogtak "a következő dologba". Ez állítólag a Dragon Age III lesz, bár még semmi sem biztos.

  • Mass Effect 3 - Bemutató

    Megérkezett az idei év egyik legjobban várt játéka, lássuk hogy valóban olyan jól sikerült-e, mint ahogyan azt a külföldi oldalak állítják.

  • BioWare: A Dragon Age 3 merít a Skyrim sikeres ötleteiből

    Dr. Ray Muzyka elmondta, hogy a Dragon Age következő epizódjának fejlesztésénél ötleteket merítenek a nyílt világú játékok, köztük a Skyrim legjobb tulajdonságaiból.

  • A Dragon Age II tesztje

    Végre megérkezett az egyik legjobban várt játék ebben az évben. Lássuk, milyenre sikerült.