Dragon Age II: Warrior skilltree

Már biztosan sokan várjátok a mai nap folyamán megjelenő Dragon Age II demót, és valószínűleg még többen a teljes játékot. Addig is, amíg lehetőségünk nem lesz élesben is kipróbálni a BioWare új üdvöskéjét, álljon itt egy kis ízelítő, melyen a Warrior kaszt képességeit láthatjuk.

A képek alapján láthatjuk, hogy miképpen arról már korábban is szó volt, az Origins-szel ellentétben itt már nem használhatunk két fegyvert Warrior karakter esetén, kizárólag csak a Rogue fog tudni ilyen harcmodort tanulni.

A Vanguard képzettséggel olyan támadó képességek sajátíthatók el, melyek segítségével a harcosok erőteljes támadásokra és könyörtelen harci technikákra tehetnek szert. Ezen tulajdonságok azonban csak kisebb létszámú ellenség esetén vethetők be hatékonyan.

A Warmonger specializációra legjobban a Berserker megnevezés illene, hiszen olyan képességek szerepelnek itt, melyeket az ellenfelek megbénítása, figyelmük magunkra terelése és nagyobb csoportok ellen való küzdelem céljából hasznosíthatunk leginkább.

A kétkezes fegyverekkel küzdő harcosok hatalmas sebzést tudnak bevinni akár több ellenfél ellen is, azonban ehhez fel kell áldozniuk a pajzsok által nyújtott extra védelmet. A hatalmas kardok, balták és pörölyök egy-egy suhintásával nagyobb létszámú csoport között is rendet teremthetünk, viszont támadási sebességük nem olyan nagy, mint egykezes társaiké.

Az egykezes fegyverekkel küzdő harcosok - legyen az balta, kard vagy buzogány - pajzs viselésével nyernek némi extra védelmet, azonban ehhez fel kell áldozniuk némi sebzést, valamint ilyen fegyverekkel általában csak egy célpontot tudnak egy időben támadni. Azonban a pajzsot képzettebb harcosok akár fegyverként is használhatják, ellökhetik vagy leteríthetik vele ellenfeleiket, akikkel azután a kábulatuk alatt könnyedén elbánhatnak.

A Dragon Age II demója a mai nap folyamán várható, mégpedig a F.A.Q. szerint a következő időpontokban érdemes nézni az oldalt:

  • PC: 9:00AM PST (Magyar idő szerint kb. este 18:00-kor)
  • XBOX360: 12:00AM PST és 2:00AM PST között (Reggel 9:00 és 11:00 között)
  • PS3 (Észak-Amerikán kívül): 23-án 4:00PM GMT és 8:00PM GMT között (17:00 és 21:00 között)
  • PS3 (Észak-Amerikában): 4:00PM GMT és 8:00PM PST között.

A teljes játék megjelenéséig pedig alig több, mint két hetet kell várnunk már csak, nálunk március 11-től már kapható lesz a játék (Remélem, hogy a CD Galaxis kiszállítja még pénteken, és nem kell hétfőig várni rá).

Update: Az XBOX360 demó már szedhető.

Update 2: Kint van a PC demó is, de nagyon lassan jön lefelé (Vajon miért?)

Azóta történt

Előzmények