Új hozzászólás Aktív témák

  • lastmohican2

    tag

    Nálam is lement, kicsit megcsúszva a Plague Tale. Az első rész nagyon tetszett, így nagy reményekkel vágtam bele, két hónappal a megjelenés után a második epizódba. Egyáltalán nem csalódtam a játékban, pedig sok negatív kritikát olvastam ezen a két hónapon keresztül a játékkal kapcsolatban. A napokban megnéztem pár PC-s videót is a játékról, s ott eszméletlenül jól néz ki. Bár SX-en sem csúnya a játék, azért mégis csak az ember szíve a szebb után húz. Az elején engem is zavart az elmosódott grafika, s csak a hatodik fejezet környékén sikerült rájönnöm, hogy ez a Chromatic aberration miatt van. Egyből ment is a kikapcsolása. Ekkor kerestem volna egy Performance/Quality beállítást is, de ez nem került a játékba, bár igazábol nem is kellett, mert nekem nem tűnt kevésnek/zavarónak a képkockaszám.
    A szori megint jól sikerült, az első fejezet után nem éppen erre a végkifejletre számítottam. Továbbra is hozta a könyörtelen középkori világot, ahol pikpakk és a másvilágon találta magát az ember. Kiváncsi vagyok a folytatásra, mert a vége alapján egy másik korszakban akár folytatódhat a sorozat. A zenére sem lehet panasz, fülbemászóak a dallamok, s a sztorival és a grafikával karöltve együttesen segítik elő, hogy átjöjjön a játék hangulata. A dallamok nagyon jól kapcsolódtak az adott részekhez. Ha kellett nyomasztóak voltak, ha kellett felpörögtek, s az akciót segítették elő, ha kellett a lopakáshoz illeszkedtek, s sorolhatnám tovább.
    A játékmenet egyszer-egyszer felbosszantott ugyan, de összeségében az is rendben volt. Próbáltam amikor lehetett lopakodni, de nem voltam szívbajos, ha épp egy őrt kellet fejbe lőni parittyával, avagy rá kellett küldeni a patkányokat. Ebből a szempontból sokszínű volt a játék, egy-egy részt elég sokféleképpen lehetett teljesíteni. Néha kellett is, mert nincs HUD ami megmutatja merre kell menni (nem is hiányzott, jó volt ez így), mit kell csinálni, így előfordul, hogy elsőre nem látni a megoldást, avagy a pálya végét. A nehézséggel sem volt gond, az ezrezés miatt az NG+-t is szinte végigvittem, voltak nehezebb részek, de ezek sem voltak megoldhatatlanok. A skillfa volt, ami szerintem sokkal jobb volt az első részben, amikor a játékos saját maga dönthette el, hogy mit szeretne fejleszteni.
    Összességében egy nagyon jó játékot kaptunk ismét az Asobo-tól, s a Gamepassnak hála "ingyen".

Új hozzászólás Aktív témák