Xbox One magyarországi premier: mi változott?

Xbox One magyar premier: 2014. szeptember 5.

Manapság minden konzolra illetve elektronikai eszközre érvényes általános szabály, hogy a legkorábbi vásárlók bizonyos szempontból rosszul járnak. A gépek drágán, szoftveresen (és néha hardveresen is) kiforratlan formában jelennek meg, a játékok első hulláma pedig ugyancsak a szoros határidő és a jobbára ismeretlen új platform eredményeképp különböző gyermekbetegségektől szenvednek. Azok, akik szeptember ötödike után Magyarországon Xbox One konzolt vesznek, már nem tartoznak a legkorábbi vásárlók közé. A konzollal kapcsolatban sokminden módosult, bizonyos dolgok azonban változatlanok maradtak.

Ami egyértelműen a régi maradt, az maga a hardver, amellyel egy korábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk. Az Xbox One első ránézésre egy nagy és nehéz masina, a modern, mégis talán furcsának ható kivitelezés előnye azonban a csendes és megbízható működés. A gépet folyamatos bekapcsolt állapotra tervezték, így nem meglepő, hogy a hűtési rendszerével (ellentétben a korai Xbox 360 modellekkel) nincs gond. Az irányítón sem változtattak semmit a tavaly novemberi megjelenés óta, ami nem is meglepő: a videojáték ipar talán legjobb kontrollerét tervezte meg az Xbox csapat, ergonómikus formával és a korábbinál precízebb visszahatást nyújtó gombokkal és analóg karokkal. A rezgő ravaszok, a letisztultabb vonalvezetés is a játékélmény fokozását és a felhasználók kényelmét szolgálja, így az Xbox One kontroller egy rendkívül kényelmes, jól használható és minőségi eszköz lett.

Xbox One

A Microsoft szerencsére hamar felismerte, hogy a vásárlók egy részének nincs szüksége a Kinect mozgásérzékelőre, így az idei évben végre bevezették a kiegészítő nélkül felszerelt gépcsomagokat is. Ez egyben kedvezőbb árat is jelent, ami Magyarországon különösen fontos. Sokan gondolták úgy, hogy nem szeretnének plusz pénzt adni egy olyan kiegészítőért amit nem, vagy csak alig használnának. Most már nem is kell: az Xbox One Magyarországon is kapható lesz Kinect nélkül 129 900 forintos áron, míg a kamerával felszerelt csomag ára 159 900 forint. Ezek ajánlott fogyasztói árak, vagyis az egyes boltokban ettől eltérések lehetnek majd. A kezdő csomagok között lesz a FIFA 15 játék letöltőkódját tartalmazó kiszerelés is, a hazai előrendelők közül sokan pedig még ennél is vonzóbb akciókat kaphattak, volt ahol négy játék is járt az időben lefoglalt konzol mellé. Az Xbox One nem kimondottan olcsó készülék, de új "nextgen" megjelenésként teljesen vállalható az ára, a megítélésén és vonzerején pedig rendkívül sokat dob, hogy Kinect nélkül olcsóbban is beszerezhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények