Hirdetés

Warhammer 40K Dawn of War Retribution

Hirdetés

Első oldal

A Games Wokrshop gótikus sci-fi fantasy univerzuma kimeríthetetlen forrása a játékkészítő cégeknek. Legyen az hagyományos táblás vagy számítógépes játék. Én főleg a könyveket fogyasztom igen nagy számban, legyen az fantasy vagy 40k, nekem mindegy. A Dawn of War II Retribution egy újabb darabja az univerzumnak. A beta tesztjében már láthattuk milyen újdonságot ad nekünk a kiegészítő többjátékos módban. Lássuk hát, mit kapunk a végleges játéktól.

A Retribution egy stand alone kiegészítő, ami annyit tesz, hogy futtatásához nem szükséges rendelkeznünk a korábbi részekkel. Ha nem számítjuk a korábbi kampányokat, melyek természetesen hiányoznak, akkor multiplayer módban teljes értékű játékot kapunk. Minden faj választható lesz számunkra, így nem vagyunk lemaradva semmiről. Azoknak, akik még csak most ismerkednek, a játékkal, ajánlom egy korábbi cikkünket.

A korábbi epizódokban már megszokhattuk, hogy a THQ csak fokozatosan adagolja számunka a fajokat. Nem történt ez most sem máshogy. A korábbi kiegészítőben megkaptuk a káosz űrgárdistákat játszható fajnak, persze szigorúan csak többjátékos módban. A soron következő népcsoport a Birodalmi Gárda. Ha még megélünk egy-két kiegészítőt, akkor ismét teljes lesz a családi album. :)

A hat választható népcsoport mellé, nagy örömünkre hat választható kampány jár. Első hallásra elismerően csettintettem, később azért keserédes volt az öröm. A single player kampány során első körben a birodalmi gárdát választottam, elvégre ők az új kaszt, ők mutathatják a legtöbb újdonságot. Nem mellékesen nem olyan unalmasak, mint az űrgárdisták. A történetükről röviden: Az Aurélia-szektort a Birodalom dicső és bölcs vezetői túlságosan fertőzöttnek találták. Menthetetlennek nyilvánították, így leírták. Elrendelték az egész szektor exterminatus-át. Ennél súlyosabb döntést nem hozhatnak meg egy bolygó, pláne egy bolygórendszer esetében. Az eljárás során az összes eddigi lakott bolygón mindent elpusztítanak, még a baktériumokat is. Az egész rendszer lakhatatlanná válik ezek után. Nos, ez a szektor sorsa, persze ha mi meg nem akadályozzuk. Egy bátor inkvizítor, Andrastia vállalja azt, hogy versenyt fut az idővel és kideríti mi is történt a szektorban? Amennyiben sikerrel járunk, mindenki megmenekül, ha elbukunk akkor velük pusztulunk. Ennél komolyabb motiváció azt hiszem, nem kell egy seregnek. Hajókkal nem rendelkezünk, így ősi teleport központokat fogunk használni a bolygók közti utazásokhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények