Trolletető - ma RPG-vel etetünk

Konklúzió


...mindig vesztettem a nagyokkal szemben, mert nekik több pénzük volt, így több paklit vettek. Persze egy szóval nem mondtam, hogy ez rossz. Erre az elvre építették a Farmwille-t, a Maffia Wars-t, és a többi zynga játékot is. És sikeres az összes, mivel egy ősi emberi igényt szolgálnak ki.
A digitális játékokban nem játszhatom ki azt a karaktert, akit tényleg ki szeretnék, nem történhet meg, hogy ha szembe találkozom egy haramiával, akkor mielött rámtámadna, azzal próbálom lebeszélni mezei verőlegényként, hogy „ha megtámadsz, megb... ....dat” majd ha megtámad és levertem, felvillan a mellékküldetés, hogy... (itt megjegyezném, hogy ez egy alklommal megtörtént, és külön modul lett abból, hogy a komoly szellemi kihívással küszködő tag bosszúból .khm. „megborzolja a haját”).


Egy kollégámmal(Csatabárd Csabi) beszélgetvén, mesélt nekem a magus világáról tüzetesebben, és egy nagyon érdekes dologról mesélt. A világ léte és történelme rettenetesen részletes, és van egy érdekes, easter egg szerű dolog benne. Megmaradtak különböző tájakon olyanok, mint a békakirály, aki mindent összelopkod a faluból, varázstorony benne varázslóval, aki királykisasszonyokat rabol, persze ők sem tudják miért. De egy régi korból maradtak fent, egyfajta gyerekbetegségként. Mert hát persze, egy 14 évestől ne akarjuk elvárni, hogy tisztában legyen egy képzeletbeli világban a tettei következményével, vagy hogy komoly döntéseket kelljen hoznia. Őt egy ilyen világban is irányítani kell egy biztos kéznek, de egy felnőtt igenis szeretné irányítani a dolgokat, és képes itt is arra még, hogy tartsa magát a karakteréhez. MMOk közül pedig nem sok van, ami méretesebb szabadságot ad, ezek közül talán az EVE a legnagyobb, ott ha beállsz a sorba, akkor ahhoz is kell tartanod magad (gondolom mindenki hallott az óriási EVE Heist-ről).

Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, röviden összefoglalván az imént leírtakat, ha szerepjátékot szeretnék játszani valamilyen digitális formában, sajnos már csak nagyon ritkán jutok újdonságokhoz, mert egyre jobban kiszorítja a piacról a gyűjtögetős-tápolós játékdömping. Ez pedig szomorú, mert a felnőtteknek készített játékok, amik nem azért kellene, hogy 18+ besorolást kapjanak, mert tele vannak belsőségekkel és cickókkal, hanem mert ez a minimum korhatár, amin ténylegesen kiélvezi az ember.


A cikk elég felszinesen kezeli a témát, és szívem szerint sokkal mélyebben belementem volna, de nem akartam kisebb novellát írni, sokatok így sem olvassa el az egészet. Cserébe ti kifejthetitek a különböző részeit a fórumban tapasztalatokkal, élményekkel, véleményekkel.

- Lézer_Laci

Azóta történt

Előzmények

  • Trolletető - Black Ops

    Végignézve az Off és Online magazinokat, megdöbbenésünkre mindenhol agyon van ajnározva az új CoD. A játékot kipróbáltuk több platformon is, és különböző furcsaságokkal találkoztunk, amit vagy szándékosan hagytak ki bemutatók nagy részéből, vagy csak nálunk jelentkezhettek.

  • Trolletető - első szám

    Nem is olyan régen egy megkeresést kaptam két úriembertől, hogy publikáljam egy cikküket próba jelleggel. Lássuk eme bizonyos Lézer László és Plazma Pál szörnyszülöttjét: a Trolletetőt.