Hirdetés

Tokyo Game Show - az első nap

Resident Evil, God Eater

Resident Evil Revelations 2

Bár a Resident Evil 7 is egész biztosan fejlesztés alatt áll (és a pletykák szerint szerencsére nem a hatodik rész stílusát követi), a Capcom nem az a cég, aki kibírná a sorozat állandó bővítése nélkül, így az első rész GameCube remake-jének HD-remake-je mellett a Revelations mellékszál is folytatást kap. Legalábbis a stílusát tekintve, mert a Revelations 2 sztori szerint a RE5 után játszódik egy furcsa börtönszigeten.

A játékmenet sem feltétlenül az elődre épül, annál ugyanis sokkal gyorsabb tempójú lett minden, kezdve a felfedezéstől egészen a harcokig. Bár szerencsére itt sem feltétlenül a harc dominál, a játék ezen része sokkal fogyaszthatóbb, érezhetően modernebb lett, ám elkerüli a RE6 szörnyű problémáit. Az epizodikus formában megjelenő játékban mindig két karakterünk lesz, mégpedig a sorozat veteránja, Claire Redfield, illetve egy Moira Burton nevű fiatal lány - kettejüknek kell megszökniük ebből a zombikkal teli ocsmány börtönből.

Akár egy online haverral együtt játszunk, akár egyedül, társunk mindig a közelben lesz, ami azért is fontos, mert teljesen más taktikát igényelnek: Claire a lőfegyverek használatában erős, Moira pedig a zseblámpát és a pajszert kezeli. Természetesen e képességek kombinálhatók is: a zseblámpával megzavart ellenfelet könnyű lesz fejbelőni, a testlövéssel időlegesen megrogyó lényeknek pedig egy csapás is elég lesz Moirától, hogy kikészüljenek. A koncepció tehát szimpatikus, ám sajnos technikailag nem egy nagy szám a program; Xbox One-on játszottam vele, de ez még 360-on sem számított volna kiemelkedőnek.

God Eater 2: Rage Burst

Nyugaton a God Eater nem lett túl ismert játék, ami jókora részben a kiadó Namconak köszönhető: a sorozat eddigi három részéből mindössze egy jelent meg angolul, akkor is jókora késéssel. Természetesen a manga- és anime-szériákat sem kaptuk meg, és a millió regény, póló, párna, kitűző, kulcstartó és egyéb kütyü sem kapható errefelé, amivel látszólag minden tokiói játékbolt tele van. Pedig potenciál van benne; és nem is csak a szexszimbólummá vált Alisa karakterére gondolok, de a posztapokaliptikus világba helyezett, fegyverekkel zajló szörnyvadászatra is, ami kellemes, egyedi ízt kölcsönöz ennek az akciójátéknak. Persze tagadhatatlan, hogy a Monster Hunter által kitaposott úton halad (szinte végtelen küldetés és tápolási lehetőség, óriási bestiák, négyfős kooperatív játék), de hát ezt jól csinálja.

A második rész kibővített változata - új szörnyeket, küldetéseket, karaktereket és sztoriszálakat is kap a program - nem PSP-re és Vitára, hanem az új szeleknek megfelelően Vitára és PS4-re jelenik meg. Igaz, utóbbiban nincs túl nagy köszönet, hiszen ez egyszerűen a kézikonzolos játék átirata lesz pár extra effekttel, de talán ennek köszönhetően angolul is megjelenhet a program.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Tokyo Game Show - a második nap

  Folytatjuk helyszíni riportunkat Japán legjelentősebb gamer kiállításáról, amelynek második napján öt olyan címmel is találkoztunk, amelyek elvarázsoltak minket.

 • Tokyo Game Show - a harmadik nap

  A japán fővárosban megrendezett kiállítás harmadik napján olyan szoftvereket néztünk meg, amelyek valószínűleg sosem hagyják majd el a szigetországot.

 • Bemutatón a Pro Evolution Soccer 2015

  A Konami sportjátékának hamarosan érkezik a publikus próbaváltozata.

 • Heti retro bemutató: ActRaiser

  Amikor a SimCity és a Castlevania találkoznak, ott valami igen különleges dolog születik. Ilyen a SNES-re megjelent ActRaiser, mely két stílust vegyített mesteri szinten.

Előzmények