Hirdetés

Tokyo Game Show - az első nap

Igazolatlan hiányzók

Deep Down

A Capcom F2P taktikát követő játéka tavaly játszható volt (igaz, akkor még rém egyszerű harcrendszerével és csúnya pályáival nem volt benne sok köszönet), idén viszont csak egy trailert kaptunk. Ebből nem derül ki sok minden, hacsak az nem, hogy az Assassin's Creed-szerű furcsa sztorifelépítést a jövőben játszódó szakaszokkal együtt komolyan gondolják. Az akár négyfős online kooperatív szörnyhentelés egyszerre emlékeztet a Dragon's Dogmára és a Souls-szériára, reméljük, a monetizáció nem lesz túl aljas. És bár a játék nincs bejelentve a nyugati világ számára, az angol videonarráció szerintünk már ennek a jele.

Persona 5

A Sega "megnyerhette" volna az egész TGS-t, ha a Persona 5-ből (PS3, PS4) kitesznek egy játszható demót, de sajnos csak a már ezerszer látott, rövidke, rajzolt jelenetet kaptuk meg ismét, amelyben a - vélhetően - főszereplő karakter nagyon meglepődik. Reméljük 2015-ben Európában is megjelenik a játék, bár sem a kiadó Sega, sem a fejlesztő Atlus neve nem túl biztató ebből a szempontból.

Final Fantasy XV

A 2006-ban (!) bejelentett játék fejlesztésének története finoman szólva is érdekes lehet, de a Square Enix-et ismerve ezt a sztorit nem valószínű, hogy teljes egészében megismerhetjük. A csaknem akciójátékká alakult új részből mindenesetre egy lelkesítően jó új videót kaptunk, amely megmutatja a nyílt világot, a teljesen újragondolt harcrendszert és persze verdánkat, amely a chocobo hátasokat hivatott kiváltani.

Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Már kijött a fizetős demó, minden kiállításon több órás jeleneteket adnak ki, de a Metal Gear 5 még mindig tud újat felmutatni. Ezúttal itt egy 20 perces jelenetet, ami az afrikai dzsungelbe vezet, és minden földi jóval elkápráztat: van benne páros mesterlövészkedés, Naruto-imitátorként ugrándozó társ, szivarozás, emberrablás, no és egy egész különleges helikopter-kiiktatás.

Silent Hills

Kojima másik projektje, a Guillermo Del Toro filmrendezővel készített új Silent Hill-rész egy kellemesen idegborzoló videót kapott, ami kiválóan mutatja meg, hogy milyen félelmetes játékra is számíthatunk. Hogy mikor és milyen formában, az egyelőre kérdéses (pletykaszinten az epizodikus megjelenés is szóba került), de a látottak alapján nem fognak csalódni benne a horrorkedvelők.

Grath

A Tokyo Game Show-n látottakról ASUS notebookkal tudósítunk.

Azóta történt

 • Tokyo Game Show - a második nap

  Folytatjuk helyszíni riportunkat Japán legjelentősebb gamer kiállításáról, amelynek második napján öt olyan címmel is találkoztunk, amelyek elvarázsoltak minket.

 • Tokyo Game Show - a harmadik nap

  A japán fővárosban megrendezett kiállítás harmadik napján olyan szoftvereket néztünk meg, amelyek valószínűleg sosem hagyják majd el a szigetországot.

 • Bemutatón a Pro Evolution Soccer 2015

  A Konami sportjátékának hamarosan érkezik a publikus próbaváltozata.

 • Heti retro bemutató: ActRaiser

  Amikor a SimCity és a Castlevania találkoznak, ott valami igen különleges dolog születik. Ilyen a SNES-re megjelent ActRaiser, mely két stílust vegyített mesteri szinten.

Előzmények