Hirdetés

2018. augusztus 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat / Xbox360 rovat

The Incredible Adventures of Van Helsing teszt

Megérkezett a magyar Neocore Games legújabb alkotása, melyben a legendás szörnyvadász, Van Helsing fiának bőrébe bújva folytatjuk apja családi vállalkozását.

Bevezetés és történet

Mindig nagy öröm, ha hazai fejlesztők által készített alkotásokról tudunk beszámolni nektek, pláne abban az esetben, amikor a tesztelt játékok minősége, valamint az ahhoz biztosított támogatás kiemelkedik az átlagból. A Neocore Games által készített The Incredible Adventures of Van Helsing című hack & slash akció-rpg játék minden tekintetben felveszi a versenyt a nemzetközi piac nagyágyúival, véleményem szerint még a Diablo III is pusztán pár dologban tudja felülmúlni a legújabb magyar remekművet. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, milyen játék is lett valójában a The Incredible Adventures of Van Helsing.

Van Helsinget már ismerhetjük Bram Stoker: Dracula című regényéből, viszont a játék nem a könyv által leírt univerzumban játszódik, hanem egy hozzá nagyon közel álló világban, ahol a mágia és a tudomány egyaránt megtalálható. Egy őrült tudós Borgovia királyságát szeretné átléptetni a modern korba, ennek elérése érdekében gépekből álló hadsereget fejleszt és üldözni kezdi a helyi szörnyeket. A vámpírok, vérfarkasok és kísértetek ezért úgy döntenek, hogy segítséget kérnek egykori nagy ellenfelüktől, Van Helsingtől. Ám a legendás szörnyvadász időközben megöregedett, így fiát küldi Borgoviába, akinek Londonból kiindulva egész Európán keresztül kell utaznia, hogy szembeszálljon ezekkel a furcsa, ismeretlen technológiával létrehozott szörnyekkel. Ifjabb Van Helsing azonban nem egyedül vág neki a kalandoknak, elkíséri őt Lady Katarina, egy nemes hölgy szelleme is, akit egy mágikus kötelék fűz ehhez a családhoz.

Mivel a főszereplő és a kísérője is előre adott, így a The Incredible Adventures of Van Helsing című játékban nem tudunk kasztot és karaktert választani. Ám ennek ellenére egy pillanatig sem fogunk unatkozni, hiszen mindkét szereplőnek sokkal több megtanulható képessége és fejleszthető tulajdonsága van, mint amit egy játék során ki tudnánk próbálni. A program valódi értékét a taktikus harcok jelentik, hiszen már normál nehézségi szinten is megdöbbenhetünk, amennyiben ész nélkül osztogatjuk el pontjainkat. Ennél magasabbnál pedig külön felhívják figyelmünket, hogy itt bizony keményen meg kell dolgoznunk a sikerért.

Mielőtt belekezdenék a program ismertetésébe, szeretném egy bocsánatkéréssel kezdeni a dolgot, hiszen amikor megjelenés előtt kipróbálhattam a preview verziót, az egyáltalán nem győzött meg, ezért kicsit valóban negatív hangvételűre sikerült az az előzetes. Viszont most, hogy a végleges játékot már majdnem végigvittem, bátran állíthatom, hogy tévedtem. A Van Helsing legalább olyan jó, vagy még jobb, mint a Diablo. Ezért elnézést a készítőktől, valamint azoktól, akiket akkor félrevezetett enyhén negatív véleményezésem. De most már tényleg térjünk rá a játékra.

A teszt elkészítéséhez közvetlenül a készítők biztosították számomra a kódot, amit ezúton is szeretnék nekik külön megköszönni. Azoknak pedig, akik olvassák ezt a cikket és szeretik a hack & slash stílusú szerepjátékokat, bátran ajánlom, hogy minél többen vásárolják meg a The Incredible Adventures of Van Helsing című játékot, hiszen egyrészt az a 11 euró (Nagyjából 3200 forint), amibe a program kerül, egyáltalán nem sok érte minőségét tekintve, másrészt pedig így a hazai fejlesztőket is támogatjuk, minek hatására több hasonló színvonalú játékot készíthetnek számunkra.

A program gépigénye nem túl vészes, egy 2 GHz körüli órajelen üzemelő kétmagos processzorral, 1 GB memóriával, valamint egy nVidia 8800 GT, AMD Radeon HD 3850 vagy Intel HD 4000 grafikuskártyával felszerelt gépen már elindul a játék. Az ajánlott kategória egy négymagos CPU, 2 GB RAM és nVidia 275 GTX vagy AMD HD 5770, amivel már nagy felbontásban és részletesség mellett is élvezhetően fut a program. Mivel nekem lényegesen jobb gépem van, így mindent maximumra állíthattam és természetesen nem is tapasztaltam sehol szaggatást. A program telepítéséhez 20 GB szabad helyre lesz szükségünk.

Ennyit elöljáróban, most pedig térjünk rá a The Incredible Adventures of Van Helsing című játék bemutatására. Mint rendesen, most is egy figyelmeztetéssel kell kezdenem azok számára, akik még nem játszottak a programmal: amennyiben szeretnétek mindennemű spoilert elkerülni, úgy érdemes átugranotok a közbenső oldalakat és egyből az értékeléshez lapozni, ahol szokás szerint egy rövid összefoglalót írok a legfontosabb tudnivalókról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.