Hirdetés

Super Lucky’s Tale teszt (Xbox One)

Igényes gyerekkaland

A legtöbb mászkálós játék az irányításon bukik el, nem így a Super Lucky’s Tale. Nagyon kellemes meglepetés az a feszes, pontos irányítás, amit a játék alá varázsoltak. Róka kománk nem csúszkál a pályán, mindig pontosan irányítható, a dupla ugrás és az egész karakter animáció kifejezetten jó visszajelzést ad a karakter viselkedéséről. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell szokni a dolgot: Lucky azonnal megáll (akár a levegőben is), ha elengedjük a kart, nincs hozzáadott lendülete, és bármilyen helyzetben egy pillanat alatt képes irányt váltani, így néha pont azért esünk le itt-ott, mert túl hirtelen reagál mindenre. Az sem segít, hogy a kamera – gyaníthatóan a VR örökség miatt – csak néhány irányba fordítható, nem lehet teljesen körbenézni, a 3D-s pályákon mindig „befelé” haladunk a képen, és ez némi megszokást igényel.

Super Lucky's Tale Xbox One

Ezt leszámítva a játék tökéletesen irányítható, a legtöbb ilyen-olyan platformernél kiforrottabb, igényesebb munka. A gyerekeknek készült játékokat a fejlesztők hajlamosak elnagyolni, erről itt nincs szó. És nem csak játékmenetben, látványban is nyugodtan az élvonalba helyezhető a ravaszdi kaland. Xbox One-on 1080p/30 fps, Xbox One X-en pedig 4K/60 fps várja a játékosokat – a kettő között bizony ég és föld a különbség, de maga a grafika gyönyörű mindkét konzolon. Élénk színek, vidám karakterek, nagyszerű animációk, egészen élő mesevilág. Látszik, hogy az utolsó táncoló fűcsomót vagy fát is szívvel-lélekkel rakták össze a készítők.

Hirdetés

A dizájn pedig tökéletesen célt ér, még az én felnőtt fejemmel is sokszor mosolyogva, kellemesen szórakozva ugrándoztam végig a pályákon. Ártatlan szórakozás ez, ami bármelyik gyerek kezébe nyugodtan adható: nincs vér, nincs erőszak, még a mosolygó ellenfelek is csak lufiként pukkannak ki, ha a fejükre ugrunk. A gonoszok csapata is csupa féleszű macskából áll, akik nagyon jól megtámogatják ezt a vidám hangulatot. Külön öröm, hogy a játékban van magyar nyelv (az első indítás után az opció menüben állítható), a fordítás pazar, jó kis szóviccek és mókás megfogalmazás jellemzi az egész játékot.

Super Lucky's Tale Xbox One

A Super Lucky’s Tale nagyon messze van attól, hogy megváltsa a világot, vagy etalonként tekintsünk rá, hiszen semmi olyat nem tesz, amit ne láttunk volna már máshol. De tekintve a 3D-s platformerek helyzetét, főleg Xbox platformon, nagyon is értékelendő, amit nyújt. Egy tényleg tökéletesre csiszolt, nagyon szép, igazán kedves játék, ami a legfiatalabb korosztályt garantáltan elvarázsolja egy kis időre. A történet vége ráadásul erősen utal egy folytatásra is, úgyhogy csak remélhetjük, hogy a Microsoft felkarolja a kis róka kalandjait, és még nagyobb, komolyabb sorozattá válik. Az első lépés mindenesetre kifejezetten jól sikerült.

Pro:

 • Feszes, szinte tökéletesre hangolt játékmenet;
 • Erőszakmentes, kedves szórakozás;
 • Jópofa karakterek, változatos pályák;
 • Magyar nyelv.

Kontra:

 • A kameranézet nem mindig előnyös;
 • Elég rövid;
 • Tapasztaltabb játékosoknak alig akad benne kihívás.

70

A Super Lucky’s Tale Xbox Play Anywhere játék, Xbox One konzolokra és Windows 10 PC-re érhető el.

dreampage

Hirdetés

Azóta történt

 • Starpoint Gemini Warlords teszt (Xbox One)

  Egyszerre űrhajós és stratégiai játék: az SPGW mindenben elég jó, de igazán maradandót semmilyen téren nem nyújt.

 • Titan Quest teszt

  A THQ újjáélesztette a 2006-os, de a görög eposzok idővonalában játszódó akció-RPG-t, és bár tette ezt viszonylag sikeresen, az idő vasfoga érezhető nyomokat hagyott a produkció összképén.

 • Super Night Riders teszt

  A klasszikus Hang-On játékmenet éled újjá ebben a játékban, amely nagyrészt egyetlen ember munkája. Ettől függetlenül nehéz lenne rá azt mondani, hogy jó.

 • Super Bomberman R teszt

  Mainstream platformokra is megjelent a Konami „bombasztikus” akciójátéka, úgyhogy mi is tettünk vele egy kört. Bomberman még mindig robbanékony.

Előzmények

 • Forza Motorsport 7 teszt (Xbox One)

  A megszokott időpontban tért vissza a Turn 10 Studios autós sorozata. Az új rész hozza az elvárt minőséget, azonban néhány megosztó változás is történt a játékban.

 • GRIDD: Retroenhanced teszt (Xbox One)

  Ha van örökzöld divat, akkor a retró szinte biztosan az. Ezt lovagolja meg az egyik legújabb indie lövöldözős játék is, amit most már az Xbox One tulajok is letölthetnek.