Hirdetés

Star Wars: Battlefront teszt

Hirdetés

Soha nem szabad lebecsülni az Erőt

A Star Wars egy akkora brand, hogy bármi is jelenik meg a neve alatt, az anyagi sikerként könyvelhető el. Köszönhető ez George Lucas lassan 40 éves zseniális eredeti űreposz trilógiájának. Talán nem is létezik ennél nagyobb cím a filmiparban, ami mögé ekkora merchandising fejőstehenet lehetett felnevelni. Idestova, már legalább a harmadik generáció imádja az elnyomó birodalommal szemben küzdő lázadók és különös erőkkel bíró hősök harcát. Meg is látta ebben az anyagi potenciált a Disney, és megegyeztek a teremtővel (Lucas bácsival), egy szemérmetlenül vaskos összegben. Nagyon reméljük, hogy nem fogják terrorizálni a rajongókat az évenként érkező pocsék konverziókkal, hanem minőségi munkával fognak elő állni a témát illetően. 2015 év végén új reményként indul hódító útjára a Star Wars gépezet, melynek első igazi résztvevőjét, a hetedik részt (Az ébredő erőt) alig néhány héttel megelőzte egy videojáték, a Star Wars Battlefront.


Egy X-Wing irányítása nemcsak játék és mese. [+]

A videojáték piacon szintén rendszeresen feltűnt a témával kapcsolatosan egy-egy adaptáció, legutóbb The Old Republic néven MMO köntöst aggatott az Electronic Arts az univerzumra, de tucatnyi adaptációval szórakozhattunk ez elmúlt évtizedekben, kezdve a TPS-ekkel, a versenyjátékokon, stratégiákon keresztül, egészen az első személyű lövöldékig. Most az akció került ismét előtérbe, ugyanis az alkotók úgy írták meg a játékot, hogy első és harmadik személyből is élvezhető legyen. A fejlesztő pedig az az ügyes kezű húsz éves múlttal rendelkező Svéd DICE volt, akik 1992-ben még remek flipper játékokkal indították pályájukat, hogy 10 évvel később a Battlefield csatáival kápráztassák el a közönséget.


Az AT-AT-k elleni harc igazi erőt próbáló feladat a lázadók részéről. [+]

A Battlefront nem is kerülhetett volna jobb kezekbe, bizakodtunk mikor az első információk szállingózni kezdtek a legújabb mozifilm premierje környékére igazított Star Wars Battlefront kapcsán. Az első komolyabb játékmenetbeli ízelítő felvételek feltűnésekor döbbenten néztük a cikázó lézernyalábokat, a hósiklókat, az X-Wingeket, a széles ívben forduló ikonikus Ezeréves sólymot, na és persze az összecsapó főhősöket. Annyira hangulatosak voltak ezek a videok, hogy már-már kételkedésre adtak okot. Vagy valamit fergetegesen eltalált a DICE, vagy egy mesterien rendezett és megvágott videónak lettünk áldozatai. Ilyen gondolatokkal vártuk a megjelenést, amin még a béta időszakban kipróbálható játéknak sem sikerült változtatni, így most alaposan, órák tucatjain keresztül teszteltük a Star Wars Battlefrontot, hogy egy megfelelő képet tudjunk róla alkotni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények