Hirdetés

Sports Champions 2 - teszt

A játék

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! A karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át. Ne tessék félni senkinek sem árt!"

Hirdetés

Simán helyt áll a hetvenes évek nagy "slágere", ugyanis nem, hogy szórakoztató, de még egészséges is eldobni pár menet erejéig a DualShock kontrollert és csápolni egy keveset a TV előtt. Habár az egész test megmozgatásában a Kinect jár az élen, de aki teljesen bele éli magát, az a Sports Champions 2-vel is ledolgozhatja a vasárnapi ebédet. Vegyük kezünkbe a Move-ot és a játék elindulása után választhatunk a Free Play, Party Play és Cup Play. A Free Play nem szorul komoly magyarázatra, itt mi magunk szabjuk meg a meccsek hosszát, a napszakot, a nehézséget, gyakorlatilag mindent. Party mód alatt többedmagunkkal vitelezhetjük ki a meccseket, míg a Cup Play az egyjátékos mód, ahol folyton erősödő ellenfelek és kihívások során kell helyt állnunk, az osztályok végén meg egy-egy táposabb "főellenség" ellen kell érvényesülnünk.

Mielőtt nekiállnánk bárminek is, karaktert kell létrehoznunk vagy választani egyet a meglévők közül. A Sims-mélységig lenyúló generálóval testalkattól kezdve fizimiskán és hajviseleten át a ruházkodásig és annak színezéséig, mintázásáig megannyi lehetőség áll rendelkezésünkre. A ruhatár nagyjából kétharmada elsőre zárolt, ezeket Cup Play alatt tudjuk megnyitni és tovább csinosítgatni karakterünket.

Tennis
Erre a sportágra voltam a legkíváncsibb, ugyanis ez minden platform sportjáték-kollekciójában helyet kapott. Egyetlen "fagyival" is tökéletesen kezelhető, az első részben megismert kalibráció bár elmarad, a játék az esetek többségében helyesen követi le mozdulatainkat. Izgalmas, hogy nem mindegy, miképp tartjuk a képzeletbeli ütőt, hogyan csavarjuk, döntjük, suhintunk vele. Persze itt sem tökéletes minden, sokszor hibázik a program, talán nem sikerül a kamerának a nagyon gyors mozdulatokat lekövetnie. A grafika itt nem kimagasló, sok helyen elavult, a salak egybefüggő műanyagnak hat, az éjszakai pályák siralmasak. A mozgással nem kell törődnünk, a program elvégzi ezt helyettünk, sokszor szitkozódásra késztetve magasabb fokozaton. Egyedül csak előrerohanást tudunk kivitelezni, ekkor egy kis gyakorlás után lecsaphatjuk az opponens labdáját, mondanom sem kell, party play alatti bevetése a lángoló labdával együtt vicces reakciókat válthat ki. Ami furcsa benne, hogy a személyzet (labdaszedők, stb) csak statikus pályadíszek.

Bowling

A való életben szeretek a haverokkal bowlingozni járni, meg van annak is a maga hangulata, hogy beülünk négyen-öten a magunk pályája mellé és pár liter sör és boroskóla málnaszörp és limonádé mellett eltöltünk másfél-két órát eme végtelenül egyszerű sporttal. Kíváncsi voltam hát, hogy a Sport Champions 2-ben hogyan sikerült megoldaniuk a fejlesztőknek. Elég jól, sőt, mondhatni ennél jobban nem is lehetne lemodellezni a sportot. Természetesen egyetlen Move-ot igényel a játék, amin party módban osztozkodunk a többiekkel. Talán csak én vagyok rutinos, de a harmadik strike után felvontam a szemöldököm és örömmel konstatáltam, hogy sikerült összehozni egy spare-t is. Ó, ha a valós pályákon menne ennyire... Szerencsére megbizonyosodtam, hogy nem olyan könnyű azért ez sem mikor mást odaállítottam a TV elé, hogy gurítson párat. Itt számít, hogy miként és milyen sebességgel indítjuk a golyót, valamint mennyire csavarjuk meg. Egyszerű, mint a másodfokú egyenletek megoldóképletének lepuskázása. A grafika nem egetrengető, de nem is csúnya, a funkcionálisnál magasabban van, de még a korongon is akad szebb nála.

Golf
Mindig is szkeptikusan álltam hozzá a golfhoz, mint sportághoz. Valahogy nem értettem, hogy miért jó több száz méterre elütni a labdát, majd bepattanni a golfautóba és odagurulni a labdához - majd újra és újra. Továbbá a pontszámítás is magas volt nekem, nem bonyolult, de nem is nagyon foglalkoztam vele. Utána meg tálcán kínálta magát a játékon belül és kíváncsi lettem rá. Nem csalódtam, sőt, szerintem ez lett a legjobban sikerült darab a kollekción belül. A grafika itt gyönyörű, tényleg szép, rendesen ki lett dolgozva a terep és a látótáv is nagy. Végre itt elismerésre méltó a megoldás, viszont érthetetlen számomra, hogy ez, a nagy, nyílt környezettel operáló sportág miért szebb, mint egy zárt térrel operáló box vagy bowling. Sebaj, túléljük. A Move itt az ütő szerepét veszi át. Számít itt is, hogy miként tartjuk, milyen erősen lendítjük, csavarjuk, a labda aképpen fog eljutni következő helyére. Meglepett engem is, de végül ezzel a sportággal szórakoztam a legtöbbet. Party módban a kontroller kézről kézre jár, a móka és az önfeledt anyázások garantáltak itt is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt