Hirdetés

RIVE teszt (PC, PS4)

Tökéletes platformer lövölde?

A Two Tribes fejlesztői remekül ötvözték az idegtépő platformerek és az effektektől tocsogó shoot ’em upok játékmenetét, ráadásul még a dizájnerek sem lógatták a lábukat, minőségi körítést álmodtak meg a Rive-nak. Aki belevág ebbe a rendkívül idegtépő, de egyben emlékezetes kalandba, az felkötheti a bugyogóját, itt az új Raymanek, vagy a Super Meat Boy idegrendszerre káros szakaszainak emlékei fognak felelevenedni, és akcióból sem lesz hiány. Úgy képes szívatni az embert, hogy nem válik igazságtalanná, csak a legjobbat próbálja kihozni a játékosból, aki hűséges rabszolga lesz az igényes munkát látva.

Veszélyes fűrészek, megrázó elektromos nyalábok nehezítik az utunkat.
Veszélyes fűrészek, megrázó elektromos nyalábok nehezítik az utunkat. [+]

Hősünk, Roughshot, multifunkciós póktankjában az űr egy meteoroktól hemzsegő veszélyes részén ébred, mígnem rábukkan egy különös csillaghajóra az aszteroida mező kellős közepén. Mivel fogytán van az üzemanyaga, így reménykedve és egy kis szerencsében bizakodva igyekszik felderíteni a veszélyesen ismeretlen űrhajót. Egy történetvezérelt játékmenetet kapunk, igaz, a cselekmény nem különösebben nevezhető sziporkázóan eredetinek, sokkal inkább a műfajokhoz igazodóan egyszerűnek. Míg átkutatjuk a hajó minden lényegesebb részét, a védelmi rendszer és a dolgozó automatizmusok komolyan megnehezítik az életünket, különösen azokét, akik már totálisan elkényelmesedtek és beleszoktak a modernkori kézen fogva vezetős módszerbe.

A főellenfelek elleni küzdelmek rengeteg újrakezdéssel járnak.
A főellenfelek elleni küzdelmek rengeteg újrakezdéssel járnak. [+]

Pilótánk egy igazi tökös Cowboy, ráadásul még humorral is megáldották, folyamatosan csípőből kommentálja az eseményeket és az ironikus beszólásai rendre megmosolyogtatják a hajszálak terén egyre nagyobb mennyiségű hiányt produkáló, vért izzadó játékost. A Spider tankunk rendszere kisebb alkalmi könnyítésekként képes meghackelni a különböző védelmi rendszereket, mindössze azok forráskódját kell előtte megtalálnunk. Kezdetben gyógyító nővérrobotok kísérhetnek helyreállítva az elszenvedett sérüléseket, később már a harchoz is szerezhetünk segítséget. Egy-egy lőtornyot az oldalunkra csábítva megduplázhatjuk a tűzerőt, vagy vad fúró robotokkal szállhatunk harcba a túlélés érdekében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Rad Rodgers - World One

  Egy videojáték, melyben lövöldöznünk kell egy kissráccal és az életre kelt konzoljával. A 2D-s klasszikus platformerek egyik legújabb, remekül sikerült reinkarnációja a World One.

 • Rocketbirds 2: Evolution

  Egy hétköznapi csirke csak retteg az elnyomó rezsimtől, de egy valamire való harcos fejkendőt feszít tarajára és betárazza fegyvereit, hogy vérét ontsa a totyogóknak.

 • Dystoria teszt (PC)

  Vállaltan a Tron komputergrafikáját, neon színeit és a 80-as évek synthwave zenéjét idézi meg a Tri-Coastal indie űrhajós akciójátéka, amely retróérzésben jeles.

Előzmények

 • Bound teszt (PS4)

  Művészi, tartalmas, mélységesen elvonatkoztatott, csodás komplexitású, nagyon jó formai és tartalmi összhanggal büszkélkedő 3D platfomrer, csak játéknak nem túl jó.

 • Kirby: Planet Robobot 3DS teszt

  A Nintendo rózsaszín torkosborza újabb felvonást kapott 3DS-en, elvégre Dream Landet valamilyen robotizált lények szállták meg, így Kirby egy percig sem tétovázik.

 • Alienation teszt (PS4)

  A Housemarque fejlesztése kiváló ajánlat lehet azoknak, akik csodás látványvilágra, izgalmas küzdelmekre és pörgős játékmenetre vágynak, vagy csak kipróbálnák a shoot 'em up stílust.

 • Ratchet & Clank előzetes

  Visszatér PlayStation 4-en a kicsi űrkalandor Lombax és hű társa a kis robot, hogy megmutassák modernizálva, milyen volt közel tizenöt év távlatában egy jó kis akció-platformer.