2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat

Rise of the Tomb Raider teszt (PC)

Lara Croft újjáéledése nem csak 2015-ben, de 2016-ban is folytatódik, ugyanis a PC-s játékosok is megkapták néhány hónap késéssel a Rise of the Tomb Raider halálos kalandját.

Hirdetés

Az elnyűhetetlen kalandorlány

Lara Croft az egyik legismertebb popkulturális videojáték szereplő, a '90-es évek közepén a Core Design egy programozási malőr révén méretes keblekkel áldotta meg hősnőjét, ami a kellemes 3D-s felfedezős, ügyességi, akcióban gazdag játékmenetével sokakat lenyűgözött. Népszerűségét jól jellemzi, hogy Angelina Jolie főszereplésével még két mozifilmet is készítettek Lara baba kalandjaira építkezve. A videojáték az újabb részekkel azonban már nem tudott komolyabb előrelépést felmutatni, így tíz évvel később már a Crystal Dynamics vette kezelésbe a hölgyeményt. Látható volt valamilyen fellendülés, azonban a Tomb Raider Legend, Anniversary és a víz alatti Underworld epizódokkal megint csakhamar kifulladt az eredeti recept. Akkor még nem voltak elég bátrak reform ügyben.


[+]

A Crystal Dynamics 2013-ra viszont egy merészet és nagyot álmodtak. Egy totális újjászületésben gondolkodtak, Lara-t visszarepítették a gyökereihez és ezzel lehetőségük volt egy izgalmasabb stílusban újra írni a kisasszony történetét. Egy hajótörést követően a fiatal és törékeny hölgy Yamatai szigetén sodródott partra. Ezzel pedig kezdetét vette Lara Croft kálváriája, mely során végigkövethettük miként vált a kezdetben esetlen kalandor csemetéből, egy elnyűhetetlen dögös amazon. A szigeten átélt események megmagyarázhatatlan szituációkban, misztikus eseményekben tobzódtak, ezek pedig mély nyomokat hagytak hősnőnk életében.


[+]

Larát meggyötörte a természetfeletti erőkkel való találkozás, az elszenvedett sérülésekről már nem is beszélve, így úgy dönt az lesz a legjobb, ha újra szembenéz félelmeivel. Nyomozása révén érdekes információkra bukkan, kezd olyan megszállottá válni, mint saját megboldogult édesapja, akinek vesztét jelen kalandunk, Kitezh városának megtalálása és az azzal összefüggésben lévő hallhatatlanság titkának fanatikus kutatása okozta. Már a szibériai kalandunk elején rá kell döbbenünk, hogy egy titokzatos csoportosulás, a Trinity is kutatja az örök élet titkán és megszerzése kapcsán semmitől sem riadnak vissza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.