Retro játékok Nintendo DS-re

Space Invaders Revolution

Napjainkban virágkorát éli a retro-láz, úgy tűnik, hogy az emberiség fejlődésének elengedhetetlen velejárója, hogy újra előkerülnek lassan már teljesen elfeledett dolgok. Jó példa erre a divat, ahol minden második generációs ugyanazt hordja, mint az első, csak egyre kisebben és egyre tarkábban. A videojátékoknál viszont eléggé visszás a dolog, hiszen egy húsz-harminc éves játékot előszedni önmagában nem nagy művészet, pénzt kérni érte viszont elég furcsa szokás, főleg, hogy nem három forintért adják el a kor mércéjével nézve nevetséges színvonalú játékokat, melyek portolásába sem valószínűleg, hogy túl sok programozói munkát kellett beleölni. A régi motorosok viszont nagyon örülnek, ha legújabb kézikonzoljukon játszhatják azt a játékot, amiért annak idején még a játékterembe vagy a szomszédba kellett járni — ez a cikk elsősorban nekik szól.

Space Invaders Revolution Space Invaders Revolution
"Effektek" az új játékmódban

A Tomohiro Nishikado által elkészített Space Invaders az árkád játéktermi gépek egyik leghíresebb képviselője, mely 1978-ban került először a japán játékosok elé, a Guiness rekordok könyve minden idők legjobb árkád játékaként tartja számon — nem mintha ez mérvadó lenne. Egy kétdimenziós lövöldözős programról van szó, célunk, hogy a szétlőhető fedezékek mögött manőverezve lézerágyúnkkal szétlőjük a gonosz alieneket.

Space Invaders Revolution Space Invaders Revolution
Az előzetes animáció látványos, a hajó alján lévő ágyú hatalmas

A DS-re készült változatban két játékmód van, az eredeti a kicsit lejjebb lévő videón is látható játékélményt nyújtja, az új pedig egy látványos animációval kényezteti szemünket, melyből pár képkockát itt láthatunk. Maga a játék viszont alig változott, megjelent pár erős jóindulattal effektnek nevezhető grafikai elem (például az ellenfelek felrobbanásakor), plusz több pálya van, melyek nehézségükben és háttérképükben is különböznek, ennyi.

A Space Invaders mai szemmel nézve egyszerűen nevetséges. Mégis örvendetes, hogy DS-re az eredeti verzióban vásárolhatjuk meg, hiszen egyike azon kevés játékoknak, melyek egyszerűségük ellenére is úgy voltak tökéletesek, ahogy voltak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Retro Blokk: Carmageddon 1. rész

    Ezt a nevet úgy vártam mint egy falat kenyeret! Ha nem az SCI készíti el, akkor azt mondom hogy ez egy Blizzard játék!De végülis nem, mert SCI. Sztem abban mindenki egyetért velem, hogy ez volt az évtized autós játéka! Na akkor vágjunk bele!

  • Retro Blokk: Donkey Kong Country

    Eheti retro blokkunkban a RARE fejlesztőcsapat játékát vesézem ki. A game Snes exkluzívként látott napvilágot, hogy tovább fényesítse a Mario által megszerzett hírnevet.