Hirdetés

Ratchet & Clank történelem

Hirdetés

Mellékszálak

Ratchet & Clank: Size MattersA Sony első kézi-konzoljára, PlayStation Portable-re adták ki 2007-ben, és sikerének köszönhetően egy évvel később, PS2 változata is megjelent, a trilógiától független játék. A nagykonzolos verzió viszont már koránt sem részesült annyira pozitív fogadtatásban, mint a PSP változat. Konkrétan annak ellenére, hogy ebben az epizódban vezették be a fegyverekhez hasonlóan módosítható, fejleszthető páncél-rendszert, a franchise legrosszabb értékeléseit kapta az otthoni konzolra kiadott változat..
Ebben a kalandban Ratchet és Clank egy elrabolt lány nyomát indul felkutatni, de nem is ők lennének, ha nem botlanának bele egy elfeledett fajba. A Technomitákról pedig kiderül, hogy (azért nem akkora meglepetés) zseniális találmányaikkal a galaxis elfoglalására törnek.

Ratchet & Clank: All 4 OneA 2011-ben megjelent játékban az Insomniac, a PS3 multiplayer lehetőségeinek kihasználását helyezte a fejlesztés fókuszába. Szemben az eredeti trilógia és a széria sikeresebb tagjainak single-player hangsúlyával, itt a négy off- vagy online játékos számára kínált kooperatív szórakozás lehetősége állt a középpontban. Fogadtatása azonban igencsak alatta maradt a korábbi játékoknak, a játékosok nem találták szórakoztatóbbnak a közös játékot a szóló módnál.
Történetében, viszonylag frappánsan indokolták meg, hogy a tradicionálisan kétfős csapat létszáma miként is duzzad hirtelen a duplájára. Ratchet és Clank mellé régi barátjuk Qwark kapitány és egyik nagy ellenségük Dr. Nefarious csatlakozik. Kényszerű szövetségük oka, hogy mindannyian Nefarious misztikus gépezetének csapdájába estek és szabadulásuk záloga, az együttműködés.

Ratchet & Clank: QForceA szintén kettős címmel (az USA-ban Ratchet & Clank: Full Frontal Assault) 2012 végén PS3 és fél év csúszással 2013 tavaszán PS Vita konzolra is kiadott játékban az Insomniac, újításként egy harmadik játékkategóriát adott a platform és az akció bevált párosa mellé. Azonban a Tower Defense elemek, amik a stratégiát voltak hivatva becsempészni az akció-platformerbe ,a játékosok többségének egyáltalán nem hiányoztak egy Ratchet és Clank játékból. Bár magáénak tudhat néhány magasztaló kritikát, de összességében igencsak közepes értékelést kapott.

Ratchet és Clank ebben az epizódban Qwark kapitány és a Q-Force oldalán száll harcba egy galatikus háborúban, és indul a hirtelen felbukkant ellenség által gyorsan és könnyedén elfoglalt bolygók felszabadítására.

Ratchet és Clank moziba megy :

A konzolokhoz kapcsolt képernyők után, a mozivásznak meghódításába is belevág a még a Solana galaxis mércéjével mérve is extravagáns páros. Legalább is egy trailerrel megtámogatott ígéretet kaptunk arra, hogy 2015-ben a mozikba kerülhet a jelenleg csak egyszerűen Ratchet and Clank munkacímen emlegetett film. Pár mondatban körvonalazott története a játékosok számára nagy meglepetést nem tartogat. Drek Elnök, bocsánat Legfőbb Hatalmasságú Vezér Elnök, ismét csak a galaxis teljes leigázására készül egy bolygópusztító szuperfegyver felhasználásával. Hőseinknek nincs más választása, mint csatlakozni a Galactic Ranger-ek csapatához, hogy ebben meg tudják akadályozni.

 

Ratchet és Clank ezek mellett pedig további játékokban megjelentek, esetenként vendégszereplőként. Részletek a következő oldalon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények