Hirdetés

Ratchet & Clank történelem

A Future sorozat

Az új konzolon, új trilógiát kezdett az Insomniac, két emblematikus főhősével. A PlayStation 3 erőforrásait nem csak a HD felbontású, példamutatóan részlet gazdag (arckifejezések a főszereplők dialógusai során) látványvilág megteremtésében használták, de a Sixaxis-vezérlővel megjelent irányítási funkciók is szerepet kaptak a játékokban.
A fejlesztők a történetszövésben, játékmenetben is új utak keresésébe kezdtek a Future szériával, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, nem tudták megismételni az első trilógia kiemelkedő sikerét.

Hirdetés

Ratchet & Clank Future: Tools of DestructionA Kerwan bolygót – ahol Ratchet és Clank épp idejét tölti – támadás éri. Hőseink pedig rövidesen szembesülnek vele, hogy a támadás célpontja éppen Ratchet. A kiváltó ok azonban nem rajongói fanatizmus hanem, az a tény, hogy ő az utolsó Lombax.
Megkezdődik hát a menekülés a Drophyd seregek elől, a Polaris galaxisban. Viszont arra is fény derül, hogy talán mégsem Ratchet az utolsó élő képviselője népének, csak a többi Lombax egy másik dimenzióba távozott.

Ratchet & Clank Future: Quest for BootyA széria nettó játékidőt tekintve, talán legrövidebb darabja 2008-ban, a PlayStation Network-ön jelent meg, igaz néhány hónappal később Európában Blu-Ray Disc változatban is kiadták. A játék része volt, a 2011-es PlayStation Network-öt ért támadást és leállást követő Európai „Welcome Back” csomagnak, és egy hónapon keresztül ingyenesen lehetett letölteni a Sony helyreállított hálózatából.
Története lényegében a Tools of Destruction kalózos mellékszálának folytatása. Ami egy évvel az előzmény epizód után, Ratchet és új szövetségesének, Clank és Talwyn szintén eltűnt apja utáni kutatását bízza a játékosra.

Ratchet & Clank Future: A Crack in TimeA 2009-ben megjelent epizód közvetlen folytatása a Quest for Booty történetének. Ratchet tovább keresi Clank-et, ám közben a múltjára és egy élő Lombaxra talál, aki ráadásul apjának közeli barátja volt, mielőtt népe egy másik dimenzióba távozott volna. Clank pedig továbbra is a Nagy Óra foglya, amiben bolyongva ő is saját múltját fedezi fel. Így a játék jó részében a két hős között váltogatva halad előre a történet.
Okulva az előző epizód, inkább csak közepesnek nevezhető fogadtatásából a Crank in Time jóval hosszabb singleplayer történetet kínált a játékosoknak. A trilógia első epizódjának eredményeit megközelítő értékelések elég egyértelműen jelezték, hogy a platformjátékoknál a kiadós storyt továbbra is elvárják a gamerek.

Ratchet & Clank: Into the NexusNégy év „kihagyása” után, az idén novemberben érkező epizóddal zárul le a Ratchet & Clank Future Saga. Az előzményeket lezáró történet, az Insomniac ígérete szerint, visszatérés lesz az játék eredeti hagyományaihoz is.
Ennek alapján remélhetjük, hogy Ratchet és Clank ismét együtt kalandozik. Valamint, hogy egyszer és mindenkorra kiderül a Lombax nép sorsa, hiszen itt már nem (csak) a bolygók és galaxisok között vándorol a két főhős, de utazgatnak majd különböző dimenziókba is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények