2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat / Xbox One rovat

Quantum Break bemutató (Xbox One)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk a tavasz egyik legjobban várt Xbox One játékát, lássuk, megérte-e várni a Remedy Entertainment időutazós, remek látványvilágnak örvendő alkotására.

Hirdetés

We have to go back...in time

Az időutazás témája hosszú évtizedek óta izgatja az emberek fantáziáját, ami nem is meglepő, hiszen ki ne gondolt volna bele abba, hogy mi lett volna ha bizonyos dolgokat másképp csinál élete során. A téma hamar begyűrűzött a filmek-sorozatok-videojátok világába is, amelyeknek köszönhetően olyan alkotások születtek, mint például a Terminator sorozat, a 12 majom, a Vissza a jövőbe széria, vagy ha játékos fronton maradunk, akkor megemlíthető a Singularity, a Shadow of Memories, a Timeshift, a SUPERHOT, és számtalan egyéb alkotás.

A Remedy Entertainment ismerős lehet sokak számára, hiszen olyan játékokat köszönhetünk nekik mint a Max Payne 1-2, vagy az Alan Wake. Míg sokak szerint titokban már az utóbbi folytatása készül, addig Sam Lake és csapata elhozta nekünk a Quantum Brake-et, amelyben keveredik az időutazás, és az időmanipulálás is. A játék kezdetén azon kapjuk magunkat, hogy hősünk egy baráti meghívásra érkezik az egyetemre, ahol régi barátja fogadja azzal, hogy világrengető dolgokat sikerült elérnie. (A taxisofőrt érdemes megnézni, a fejlesztés korai szakaszában ő volt a főhősünk. Legalábbis kinézetre). Miután megtörtént a nagy találkozás, kiderül, hogy régi barátunk lehetséges, hogy olyan dolgokba ütötte az orrát, amelyeket talán nem kellett volna bolygatnia. Végül is mi rossz sülhet el abból, ha valaki épít egy időgépet. Nos semmi jó, és ennek hamarosan szemtanúi leszünk mi is.

A kezdeti gondok után aztán az is kiderül, hogy bizonyos dolgok nem úgy történnek, ahogy történnek (paradoxon, de érteni fogjátok ha játszotok), és a kezdeti problémák egy még nagyobb konfliktusba teljesednek majd ki. A történetről legyen elég ennyi, hiszen a Remedy egy kifejezetten sztori orientált játékot hozott össze, ahol minden kis utalás spoileres lehet. Na de mégis mit adtak nekünk a fejlesztők a programmal. Elsőnek nézzük a grafikát, amely talán a legjobban megosztja az embereket az első beszámolók alapján. Meg kell jegyeznünk, hogy a játék egyáltalán nem csúnya, de egyesek számára zavaró lehet a folytonos filmes hatás megléte. Ez a korai verzióban nem volt kikapcsolható, de nem valószínű, hogy a végső kiadásban sokat változtatnak ezek. Magáról a játékmenetről túl sokat nem lehet elmondani.

Alapjában TPS nézetben vagyunk, vagyis karakterünk mögött van végig a kamera. Az akció részeknél lehetőségünk van különböző tereptárgyak mögé odabújni, kvázi fedezékbe bújni. Ez teljesen automatikusan történik, de egy idő után zavaró lehet egyeseknek, hogy erre nincs külön dedikált gomb, mint például a The Divisionben. Mondjuk tegyük hozzá, hogy túl sokáig amúgy sem fogjuk használni a fedezékrendszert, hiszen hamar megkapjuk majd az első idő-képességeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.