PlayIT Show beharangozó

A legnagyobb évzáró buli

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor jó néhány évvel ezelőtt megtartották az első Budapest Game Show-t. A rendezvény akkor még csak az egyik fővárosi mozi előterében, néhány kiállított konzolból és rögtönzött standból állt, de már akkor is látszott, mekkora tömegeket képes megmozgatni egy ilyen jellegű esemény. A további években egyre nagyobb és nagyobb helyszínekre kellett költöztetni, az érdeklődés pedig ennek megfelelően vele együtt nőtt. Az azóta PlayIT névre hallgató rendezvényből országos méretű, egész évben tartó sorozat lett, aminek idei utolsó állomása ígérkezik az eddigi legnagyobb durranásnak.

PlayIT Show

A PlayIT-re sokan úgy tekintenek, mint videojátékos rendezvény, pedig elég csak egy pillantást vetni az esemény honlapjára, és látható, hogy a játékok mellett a telekommunikáció és az IT, valamint az ezekhez köthető egyéb technológiák is komoly szerephez jutnak. Bár a legnagyobb területet november végén is a játékkonzolok és számítógépes bajnokságok foglalják el, a PlayIT-tel együtt kerül megrendezésre a Samsung Veletech is, ahol nem kevesebb, mint 35 kiállító fogja legújabb mobil, szórakoztatóipari- és IT termékeit reklámozni és kínálni.

A Veletech kiállítói között ott lesz az összes nagy mobilgyártó, a Samsung, a Sony, az LG, Microsoft, de a Xiaomi és a Huawei legizmosabb készülékeit is szemügyre lehet majd venni. A telekommunikációhoz más dolgok is tartoznak, így audio eszközök és kiegészítők széles választéka is megtekinthető lesz. Szintén a Veletech pavilonjában kap helyet a KódGarázs, ahol a robotikával és a programozással ismerkedhet minden érdeklődő fiú és lány.

PlayIT Show

Akit a videojátékok érdekelnek, az eddig sem csalódott a PlayIT-ben, most viszont minden korábbinál nagyobb jelenlétre lehet számítani. Mint hogy az esemény fő támogatója a Microsoft, a legtöbb játék most is várhatóan Xbox konzolokon lesz kipróbálható, de lesz Nintendo stand, ami minden évben rendkívül színes és hangulatos felhozatalt kínál, illetve az Asus is nagy erőkkel vonul a helyszínre Republic of Gamers laptopjaival.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények