Hirdetés

PC-s játékaim

Bevezető

Talán a hobbimnak/szenvedélyemnek is mondhatnám már a játékgyűjtést, rengeteg időt tud elvinni egy-egy játék becserkészése, majd árának lealkudása. Elég sok emberrel találkoztam az üzletelések során, volt közöttük pár igazi hardcore gyűjtő, velük nagyon jókat beszélgettem/beszélgetek mostanság is. Én magamat a hobbigyűjtő kategóriába sorolnám, mivel nem szerzem be az összes nagy nevet, nem mindig izgat, hogy első kiadású legyen az, amit megveszek. A lényeg számomra az, hogy amit szeretek az legyen ott a polcomon. A jelen állás szerint 90%-ban teljesnek mondhatom a kollekciómat, amit alább ismertetnék is képekkel, kisebb megjegyzésekkel.

A játékok:

Kaland

#include <monkey_ island>

Hirdetés

Mint láthatjátok, legnagyobb kedvenceim a LucasArts-os kalandjátékok. A Monkey Islandről már volt egy cikkem itt a logouton, a fenti linkre kattintva elolvashatjátok. Külön érdekesség, hogy a Sam and Max Hit the Road teljesen szinkronizált változat (!!!), ami igen meglepő, tudván, hogy LucasArts Classic kiadás. A CD tokban az Indiana Jones kalandok számomra két kedves része, a Last Crusade és a The Fate of Atlantis lapul.

Féreg-Méreg

A Worms sorozat igazán közel áll a szívemhez. Az általános iskolai legjobb barátom mutatta meg. Ezután elmentünk a PeCsába és megvettük. A barátom egy eredeti dobozos Worms Unitedet talált, nekem sajnos csak egy másolat jutott. Szerencsére azóta már sikerült nekem is beszereznem, igaz csak CD tokosat, de ugyanaz van benne.
A Creature Conflictot is melléjük vettem, mert nagyon hasonló a játékmenet. Pont ma vettem az MM-ben 990 Ft-ért, ennyit mindenképpen megér a magyar fejlesztésű játék.

Psychonauts

Gyűjteményem egyik legszebb darabja, kartondoboz, kézikönyv, öt CD. Az ebayről jött 2500 Ft-ért, amiben már benne van a postaköltség is (!!!). Itthon a DVD tokos verzió volt 9990, amikor lehetett kapni. A játékról elég annyit megemlíteni, hogy Tim Schafer agyszüleménye. Kell ennél több?

TPS

Nagy rajongója vagyok a 47-es ügynöknek is, végigkísértem eddig az összes kalandját. Remélem nemsokára a film is ott lesz a játékok mellett.
Talán meglepetésként hathat az Enter the Matrix és a Path of Neo. A sok negatív kritika ellenére nagyon jó játéknak tartom mindkettőt.

RTS

A Command and Conquer sorozatot senkinek sem kell bemutatni, általában mindenki ismeri. Azt már kevesebben tudják, hogy a Dune II volt az "előzményük".
A Warhammer 40k hangulata nagyon megfogott, ezért is szereztem be a kiegészítőket is.
Hooligans - Storm over Europe: magam is szurkoló vagyok (ennyire azért nem).

Egy kis Sid Meier

A Civ sorozatot a 4. résznél próbáltam ki előszőr és igencsak megtetszett. Élesszeműeknek a válaszom igen, a Warlords tényleg orosz kiadású.
A Pirates! talán az egyetlen olyan játék, amire 100%-ot adnék.

Hibridek

Őket mindenki ismeri. Aki nem, az is.

A maradék

Ha szép autókat akarok, akkor TDU, ha törni, akkor Flatout.
A STALKERhez annyi megjegyzésem lenne, hogy aki teheti, az vegye meg a könyvet (Sztrugackij testvérek - Piknik az árokparton) és nézze meg a filmet (Tarkovszkij - Sztalker). Megéri, higgyétek el.
A képen szereplő papírzacsik tartalma: Supreme Commander, Bandits, Mashed, Richard Burns Rally, Duke Nukem Manhattan Project, Postal 2 - Share the Pain, Pokoli Szomszédok, Ghost Master.
A Syberia II tokjában ott lapul az első rész is.

Végszó

A maradék 10%-ra jelöltek: Sam and Max Season One, Mafia 2, The Neverhood.
Aki tud eladó Neverhoodot az ne habozzon és írjon nekem privit.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Az év játékai

    Mostanában nagyon sok olyan neves játék folytatása jelent meg, melyek méltán híresek a...

  • Overlord Teszt

    A kis kegyencek támadnak :) Maga az Overlord játékkal 2006-ban találkoztam, amikor is...