[Olvasói]Driver: San Francisco – bemutató

Bevezető

Az alábbi írás egy olvasónk által beküldött cikk, így tartalma nem feltétlenül egyezik a Gamepod.hu szerkesztőinek véleményével.

Hirdetés

Ahogy az a főcímben is látható, ez az írás abból a célból készült, hogy a Driver: San Francisco című autós játékot mutassam be egy könnyedebb hangvételű cikkben. Ez alatt azt értem, hogy ez nem egy szokványos játékteszt kritikus szemmel, inkább úgy lehet felfogni, mint egy játékos beszámolóját, vagyis pontszámokat senki ne keressen a végén!

Maga a játékprogram 2011-ben látta meg napvilágot a Ubisoft jóvoltából, egészen pontosan a munka nagy részét a Ubisoft Reflections stúdió végezte, a munkálatokba több másik Ubi stúdió is besegített. A Reflections csapat felelt a Driver franchise korábbi epizódjaiért is, így tapasztalatból nem volt hiány. A szoftvert szokatlanul hosszú ideig, nem kevesebb, mint 5 évig fejlesztették.

A bemutatóban a játék steames változatát veszem górcső alá, amely nem kevesebb, mint 9 nyelvet támogat. A nyelvi támogatás nem csak feliratot, hanem a szinkront is magába foglalja. A következő nyelvek közül válogathatunk: Angol, Francia, Német, Olasz, Lengyel, Orosz, Spanyol, Dán, Holland, Norvég, Svéd
Itt rögtön rá is térnék a játék egyik kellemes tulajdonságára, nevezetesen arra, hogy a főmenüben a beállításoknál külön, egymástól függetlenül tudjuk beállítani a szinkront és a felirat nyelvét. Ez egy piros pontot érdemel, hiszen akár nyelvtanulás vagy nyelvgyakorláshoz igen hasznos lehet.

A PC verzió a konzol kiadások után több hónapos csúszással, 2011 szeptemberében jelent meg és azóta a fejlesztők 4 db javítócsomagot hegesztettek hozzá, így 1.04 a szoftver aktuális verziószáma. Ha a realitások talaján akarunk maradni, akkor nem túlzás kijelenteni, hogy további javítócsomag már egyáltalán nem várható, hiszen az 1.04-es patch 2012 januárjában jelent meg és azóta már másfél év is eltelt, ráadásul az E3 után tudni lehet, hogy a Reflections stúdió a „The Crew” című projekten dolgozik már.

Ahhoz, hogy játszani tudjunk vele, mindenképp szükség lesz egy Uplay fiókra. Amint elindítjuk a programot Steam-en belül, az elindítja a Uplay klienst, ahová be kell jelentkezni, majd ezt követően indulhat is a móka. Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, összegezzük röviden, tömören a játék alapadatait:

Cím: Driver San Francisco
Megjelenés: 2011
Platformok: Xbox 360, PlayStation 3, PC
Műfaj: arcade, open-sandbox jellegű autós játék
Aktuális verziószám: 1.04
Támogatott nyelvek teljes hangtámogatással és felirattal: Angol, Francia, Német, Olasz, Lengyel, Orosz, Spanyol, Dán, Holland, Norvég, Svéd

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek: