NBA 2K16 teszt

Hirdetés

Látványvilág, grafika, csapatok

Az NBA 2K sorozatnál – az utóbbi időben főleg – figyelnek a körítésre, vagyis hogy ne csak a csapatok és a játékosok feleljenek meg a valóságnak, hanem a meccseket körülvevő hangulat is, így mondjuk a félidőben pályára szaladó és táncoló pompomlányok, vagy az egyéb show elemek ugyanúgy részét képezik a mérkőzéseknek, mint a kommentátorok rendkívül élvezetes közvetítései, vagy más grafikai elemek. A "narrátorok" szerepkörét egyébként Ernie Johnson, Shaquille O'Neal és Kenny Smith látja el, nagyon korrekt beszélgetéseket és felvezetőket hallhatunk tőlük, ráadásul tényleg bele is élik magukat a kiélezett szituációkba. A játék közben végig úgy érezhetjük, hogy egy tévéközvetítésbe csöppentünk, csak éppen mi irányítjuk a kosárlabdázókat, a visszajátszások, az interjúk vagy éppen a közönség őrjöngése totálisan ugyanazt a hangulatot adja vissza, mintha a helyszínen lennénk, vagy legalábbis tényleg a televízión keresztül néznénk a meccset.

A három kommentátor mindig beszélget egy kicsit az NBA meccsek előtt
A három kommentátor mindig beszélget egy kicsit az NBA meccsek előtt [+]

Mivel az éj NBA részeket a 2K-nél úgy hirdetik mindig, hogy "jobb, mint elődje", az elvárás is ennek megfelelő. És ahogy eddig, most sem kell csalódnunk, leírhatatlanul sok, körülbelül 1500 elem található a játékban, ami a sportolókat egyedivé és megkülönböztethetővé teszi, ezek közé tetoválások, hajstílusok, kiegészítők, vagy éppen testfelépítések tartoznak. A menüt rendesen átalakították, ennek ellenére továbbra is nagyon átlátható, talán egy kicsit vizuálisabb lett, ami manapság egyébként is nagyon divat, szóval ez inkább pozitív, mint negatív irány, de ugyanígy a játék során is sokkal több olyan kidolgozást láthatunk, amiből egyértelműen kitűnik, hogy látványvilág szempontjából a fejlesztők igyekeztek elkápráztatni a felhasználókat és magát a szakmát is.

Nem csak NBA-s együttesekkel játszhatunk
Nem csak NBA-s együttesekkel játszhatunk [+]

Nyilván nem a teljes listát kell felsorolni, viszont érdemes foglalkozni azokkal a csapatokkal, melyek az NBA idei kínálatán kívül esnek, hiszen az egyértelmű, hogy a tavalyi (meglepetés)bajnok Golden State Warriors és a tavalyelőtti király San Antonio Spurs a játék részét képezik, ám ezen kívül játszhatunk klasszikus együttesekkel (ezek az NBA 2K11-ben mutatkoztak be), plusz számos olyan régi álomcsapat is helyett kapott az új részben, mint a '95-96-os Chicago Bulls, a Vince Carterrel és Tracy McGradyvel felálló 99'-00-es Toronto Raptors, vagy éppen a Steve Nash-t és Dirk Nowitzkit soraiban tudó '02-03-as Dallas Maverics. Mindenképpen jó döntés volt a fejlesztőktől, hogy nem csupán az amerikai ligában tudunk megmérkőzni az ismerős ellenfelekkel, hanem az európai Euroleague csapatait is fellelhetjük, talán pont azért, hogy ezzel is erősítsék a figyelmet az NBA-n kívüli együttesekre. Hogy csak egy pár példát említsünk, irányíthatjuk az FC Barcelona, a Real Madrid, a CSKA Moszkva, vagy éppen az Olympiacos Pireus játékosait is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • NBA 2K16 - A hétvégén ingyenes lesz Xbox One-on

  A próbajátékhoz mindössze egy aktív Gold előfizetés megléte szükséges.

 • WWE 2K16 teszt

  PlayStation 4-en próbáltuk ki a 2K legújabb pankrációs játékát, a műfaj kedvelőinek kötelező darab ez az elképesztő amerikai show, sok szimpatikus vonásával találkoztunk, de sajnos bőven vannak hibái is.

 • Hardware: Rivals teszt

  Adott egy PlayStation 4-re elérhető, kizárólag az online tartalomra koncentráló, versenyzős játék. Egyszerű a grafika, jók a küzdelmek, pörgős a játék, de vajon elég ez hosszútávon?

 • NBA 2K16 - Ingyenes hétvége Xbox One-on

  Akik rendelkeznek aktív Gold előfizetéssel, azok ingyen kipróbálhatják a kosaras játékot.

Előzmények

 • Until Dawn teszt

  A kizárólag PlayStation 4-re elérhető horrorjáték látvány- és hangvilága magával ragadó, a fejlesztők odatették magukat. A színészi játék példás, a többszöri újrajátszás lehetősége még ennél is jobb dolog.

 • NBA 2K15 teszt

  Aki igazi NBA-életérzésre vágyik, de valami oknál fogva nem draftolták, abba is hagyhatja a keresgélést; megérkezett a sorozat eddigi legjobb része.