Metal Gear Solid V: The Phantom Pain előzetes

Kojima és a Metal Gear világa

Mire gondol az átlag gamer, ha felbukkan Hideo Kojima neve a játékiparban? Bár a mester több remekmű elkészítésében is részt vett, köztük például a Snatcher, Policenauts  vagy a Zone of The Enders sorozat, mégis legtöbben a Metal Gear-hez tudják kötni a nevét. Mit is alkotott Kojima konkrétan? Egy vadonatúj világot, melynek a története egészen a hidegháború éveitől kezdődően, egészen a közeljövőig, a 2018-as évekig játszódik.

Hirdetés

30 évnyi kusza (de élvezetes) történet, mely időszak alatt olyan sok minden történt, hogy nem kevesebb mint 29 cím tartozik a történelemhez, plusz készülőben van jelenleg még egy. (illetve valószínűleg kettő, de hivatalosan csak egyről tudunk). Természetesen ebbe a cirka 30 címbe nem csak videójátékok, hanem visual novellek, mobiltelefonos részek, valamint arcade játékok is beletartoznak, de mind-mind hozzátesz többet-kevesebbet a világhoz.

A legelső epizód még 1987-ben jelent meg MSX2-re egyszerűen csak Metal Gear néven. A grafika a mai viszonylatban kezdetlegesnek tűnik, mégis népszerű volt.

Aki szeretné esetleg kipróbálni, annak nem kell mást tennie mint beszereznie a Metal Gear Solid HD pakkot, ugyanis a nagyfelbontású részek mellett ott lapul az első két része is a játéksorozatnak.

Na de térjünk is vissza a jelenkorba.  Hideo Kojima legutolsó, Playstation 3 exkluzív játéka a sorozatból a Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots volt, mely még 2008-ban jelent meg. Mint a korábbi részek, úgy ez is egy stealth-action játék, vagyis a hangsúly inkább a lopakodáson és a csendes likvidáláson volt.

Ezek után volt egy kis szünet, ugyanis a következő Metal Gear játékra egészen 2010-ig kellett várni, de meglepetésre nem egy asztali konzolos alkotásról volt szó, ugyanis a Peace Walker címmel ellátott új rész kezdetben kizárólag a Sony akkori kézi konzoljára, a PSP-re jelent meg. Később természetesen a HD kollekció részeként ezt részt is kipróbálhatták azok, akiknek nem volt PlayStation Portable a birtokukban.

Kojima az elmúlt évtizedben többször mondta már, hogy nem szeretne élete végéig Metal Gear játékokkal foglalkozni, de mint azt mindenki sejtette, ezt nem tudta a mai napig betartani. Néhány mellékág, és friss kollekció után 2014-be végül megjelent a Ground Zeroes, amely egy nagyobb alkotásnak lett a prológusa, hiszen a konkrét történetet a mai napon megjelenő The Phantom Painben zárjuk majd le egy tartalmasnak mondott végigjátszás során.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények