2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat

Live for Speed bemutató

A Live for Speed talán minden idők legjobb autós szimulátor játéka. Élethű fizika, jó irányítás, szép grafika. Megjelenése idejében több autós játékokkal foglalkozó oldal az év játéka címet adta neki.

Bevezető, ismertető

Ahogyan ígértem, írok egy bemutatót az egyik kedvenc játékomról a Live for Speed-ről. Aki játszott vele, azt hiszem azok közül mindenki egyet ért, hogy egy remekműről van szó, ami ritka manapság a játékok piacán. Sajnos nincsen olyan sok játék ebben a kategóriában, konkrétan van az rFactor, a SimBin-es szimek, körülbelül ennyi. Ide sorolhatnánk még a Richard Burns Rallyt, de az kicsit más, hiszen rally. Sokan szeretnek élethű körülmények között játszani, ahogyan én is, ezért is szeretem ezt a játékot, nagyon sok lehetőség nyílik például autó beállítás terén is, ahogyan majd a későbbiekben még szó lesz róla.

Hirdetés

A játékot az LFS Team adta ki és ők is fejlesztik, mely mindössze három emberből áll: Scawen Roberts, Eric Bailey and Victor van Vlaardingen. Hihetetlennek tűnik, hogy ezt három, nyílván profi játékfejlesztő így össze tudta hozni. Mellesleg állandó fejlesztés alatt áll, most például a Z patch-nél tart a játék (ABC sorrendben haladnak a patch megnevezéseikor).

A játéknak három verziója van:

  • Demo: Ez természetesen ingyenes. Egyetlen egy pálya van benne és három autó. Ami az igazán jó benne, hogy kínál multiplayer lehetőséget interneten keresztül, sokan is játszanak vele. Két lassabb, amolyan utcai autó van benne és egy Formula BMW F02.
  • S1: 2003 július13-án jelent meg és 12 angol fontba kerül. Itt további autók lesznek elérhetők, konkrétan az összes alap, utcai autó, plusz az előbb említett, már a demoban is elérhető formula kocsi, ami összesen 11 autót jelent, 3 különböző területtel, ahol összesen 19 pályán lehet menni, amiből 14-en lehet visszafele is versenyezni. Természetesen neten keresztül ezekkel az autókkal és ezeken a pályákon is tudunk versenyezni.
  • S2: 2005 június 24-én jött meg, itt elérhető már az összes autó (20 db) és az összes pálya. Ez 24 angol fontba kerül, ami szerintem egy ilyen háttérrel álló játéknál nem is olyan vészes.

Ahogyan azt említettem állandó fejlesztés alatt áll a játék. A patchek olyan fél évente jelennek meg, most a Z-nél tart és éppen nagyban érik a következő, LFS racerek által nagyon várt patch. Egy új autó kerül a játékba, a Volkswagen Scirocco. Nagyon részletesen lemodellezték az autót nem csak külsőleg, hanem motorikusan és fizikai viselkedések alapján is. Eddig csak a tesztelők próbálhatták ki és egy rendezvényen is meg lehetett nézni. December második felében jött volna, viszont a tesztelők sok hibát találtak benne, így úgy döntöttek félmunkát nem adnak ki, jelenleg is dolgoznak rajta és nem tudni pontosan, mikor jön ez az új frissítés, de többek között én is nagyon várom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.