Hirdetés

League of Legends - bemutató

A cikk olvasói teszt, így annak tartalma nem a Gamepod.hu szerkesztőinek álláspontját képviseli.

Bevezetés

A League of Legends, vagy röviden LoL, egy stratégián alapuló PvP játék, a DotA készítőitől. Hatalmas népszerűségnek örvend a játék jó példa rá hogy X-fire-ön harmadik a COD 4 és WOW után. Teljesen ingyenesen játszható, ezt úgy oldották meg az alkotók, hogy minden héten vannak ingyenes hősök, ezekkel lehet játszani, addig míg nem veszed meg magadnak a játékok után kapott pontjaidból (IP) azt a hőst amelyik megtetszett. Két fizető eszköz van, az egyik az előbb említett módon szerezhető IP amiből kb. 150-et kapsz minden nyert meccsed után, egy hős ára pedig 450/1350/3150/4800/6300 között mozog, az ár különbség abból adódik, hogy mennyire új az adott karakter (champion). A másik az RP amit pénzért lehet venni, ebből karakter és skin is vásárolható, de rúna nem. A skin-el lehetőség nyílik másik kinézetet adni a karakterünknek, így egyedivé tenni. A rúnával pedig növelhetjük nyerési esélyeinket. Összefoglalva IP-vel mindent lehet venni csak skin-t nem, RP-vel pedig mindent csak rúnát nem.

Hirdetés

Első lépések

A regisztrációt követően, töltsük le a játékot, majd miután lejött telepítsük fel, ekkor elkezdi frissíteni magát, ezután lépjünk be és ott válasszuk a beginner-t (kezdőt), majd azután érdemes a tutorial-t (bemutatót) végigjátszani, amivel elsajátíthatók az alapok. Mielőtt azonban ezt tennénk érdemes tovább olvasni.

Alapok

A játék célja, hogy leromboljuk az ellenség tornyait, így eljutva a fő épületig amit szintén meg kell semmisítenünk. A meccsek alatt fejlődünk, szintet lépünk, egészen 30-ig amikor lehetőségünk nyílik rá hogy ranked játékot játszunk ahol a nyert mérkőzések után rangsorolnak minket. Minden szintlépést követően kapunk egy Mastery pontot amivel a képességeinket tudjunk erősíteni.

Mastery page

Rúnák

Rúnákat lehet venni a képességeink erősítéséhez pl: mamaregeneráció, mozgási sebesség stb. Érdemes a rúnákról tudni hogy 20-as szinttől éri meg őket vásárolni, mivel ekkortól érhetők el az erősebbek.

Három játékmód van

PVP: Két csapat van egymás ellen 5v5-ben vagy 3v3-ban.
Co-op vs. AI: Botok (gép) ellen ugyanúgy 5v5 vagy 3v3-ban, itt kilehet próbálni a igazi játék előtt a karaktered.
Custom: Saját magunk is csinálhatunk játékot, amibe kedvünk szerint állíthatjuk be a játékosok számát és az ellenfeleket.

Miután kiválasztottuk a módot utána már csak azt kell el dönteni hogy szólóban megyünk összedobott emberekkel vagy haverokkal partyban.

Kezdés

A legelején ki kell választanunk a karaktert amivel menni szeretnénk és a spelleket amivel további pluszra tehetünk szert. Fejlődéskor mindig újabbak lesznek elérhetők. A betöltőképernyő után kezdéskor mind a "kezdőn" találjuk magunkat, ahová vissza kell jönnünk ha elfogy a manánk vagy kevés az életünk. Az elején kapunk 475 aranyat amiből megvehetjük az első tárgyunkat, aztán pedig mindenki elkezd menni az egyik vonalon, középen 1 szélen 2-2 ember, itt arra kell törekedni, hogy megöljük az ellenséget, mert amíg halottak és visszajönnek addig lehet ütni a tornyukat. Miután beütöttük a vonalankénti 3 tornyot, találunk egy Inhibitor-t ami elpusztítva super minionokat kapunk. A minionok a mi egységeink amik folyamatosan mennek előre segítve minket az előrejutásban. Az ellenség és annak minionjainak elpusztításaival kapunk aranyat és fejlődünk, emellett a dzsungelban is vannak szörnyek amik elpusztításával is fejlődünk. Fejlődés után erősíthetjük a képességeinket, minden hősnek 5 képessége van, 3 sima 1 passzív és egy ulti, ami a legerősebb, de ennek van egy bizonyos újratöltődési ideje és csak a hatodik szinten lehet kifejleszteni. Még annyit hogy a végjátékban nem szabad az ellenfél kezdőjére menni mert akkor meghalunk. Ha valaki szeretné, hogy játék közben is megmutassam a dolgokat vegyen fel ismerősnek, a felhasználó nevem Jhoni Mitchelle.
Remélem jó volt kedvcsinálónak, érdemes kipróbálni a játékot, nagyon izgalmas.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt