Hirdetés

Könnyfakasztó játékok, katarzis a képernyő előtt

Hirdetés

Bevezetés

Az alábbi cikket egyik olvasónk, DaemonX küldte be. Benne az ő szubjektív véleménye olvasható, ami nem feltétlen egyezik a Gamepod szerkesztőinek véleményével.

Életem során rengeteg nagyszerű játék megfordult már a kezeim között. Mindegyik más-más dolog miatt vált emlékezetessé a számomra. Volt, ami a fülbemászó zenéi, volt ami a felejthetetlen hangulata, és volt, ami a szívbemarkoló és megkapó története miatt. Most az utóbbi kategóriába eső alkotásokról olvashattok, melyekből igazán erőteljeset csak nagyon keveset tudok mondani. Mert leszögezem: nem arról lesz szó, hogy mely játékok rendelkeznek óriási, profin kidolgozott, már-már filmszerű történettel, hanem hogy melyek azok az alkotások, melyek masszív érzelmi sokkot okoznak és könnyeket csalnak a játékos arcára. Sőt, rendkívüli esetben ezen játékok hatására a katarzis átélése se kizárt. Jöjjön tehát a teljes mértékben szubjektív lista, főként a jelen generációban fellelhető játékok alapján.

UI 1: Próbáltam olyan játékokat tenni a listára, melyeknek nem csak a vége üt, hanem az érzelmekben gazdag részek a történet több pontján is jelen vannak, vagy akár az egészében is. Továbbá, mivel azt szeretném, hogy a blogom hatására lehetőleg minél többen kipróbálják ezeket a játékokat, s megtapasztalják az általuk nyújtott óriási élményt, igyekszek spoiler-mentesen írni. Így nem kell tartani a történetet felfedő szövegektől sem. A játékok sorrendjét pedig ne vegyétek nagyon komolyan, mert bár nagyon sokat gondolkoztam rajtuk, így sem vagyok biztos benne, hogy mindegyik megfelelő helyen áll. Ja és még valami: nem, nem, és nem, csak azért sem lesz TOP10, mert szebben hangzik :P

UI 2: Több mint valószínű, hogy a listán szerepelne a The Last of Us, a Journey, valamint a Heavy Rain és a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is. Azonban Xbox 360 tulajként nem volt alkalmam az alábbi játékokkal játszani (vagy csak nem eleget), így kétlem, hogy érdemben véleményt tudnék alkotni róluk. A listán szereplő 12 cím így az általam eddig végigvitt több mint 500 játék közül lett kiválogatva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt