Hirdetés

Kickstarter figyelő: 33. hét

Hirdetés

Elysian Shadows

Folytatódik a közösségi finanszírozási oldalakon (tehát nem csak és kizárólag a Kickstarteren) fellelhető játékokat bemutató cikksorozatunk; a hónap egyik legérdekesebb, legimpresszívebb próbálkozása mindenképpen az Elysian Shadows-é, egy olyan játéké, amely fejlesztésének legelején egy Dreamcast-exkluzív (!), ám a 16-bites utat követő szerepjátéknak indult, aztán valami jóval nagyobb dologgá vált. Első ránézésre most is nagyjából egy SNES-en, Mega Drive-on is elképzelhető programnak tűnik, ám pár perc után világossá válik, hogy a pixelgrafika és a sprite-ok mögött egy modern grafikus motor rejtőzik, ami izgalmasan kettős játékmenetet eredményez.

Az Elysian Shadows történetéről még nem sokat tudni, de aligha tévedünk nagyot, ha a főszereplő fiatal srác szerepének valami világmegmentést tippelünk. A harcrendszer terén a Mana-sorozat a legnyilvánvalóbb hasonlat (azaz minden valós időben, már-már akciójátékos módon zajlik magán a pályán), ami nálam speciel igen jó pontot jelent. A modern dolgok terén mindenképpen megemlítendő a töltések teljes hiánya, illetve a valós fizika, amelynek kihasználása rengeteg helyen a továbbjutás kulcsa lesz. Igen fontos emellett az idő múlásának Ultima-szerűen realisztikus modellezése: a boltosok este összepakolnak és hazamennek, nappal teljesen más lények járják az erdőt és a mocsarat, mint mondjuk éjjel, és még a küldetések is más körülményeket hozhatnak attól függően, hogy világosban vagy sötétben próbáljuk teljesíteni őket.

Elysian Shadows Kickstarter
[+]

Elysian Shadows

A Kickstarter-kampány igen fürgén halad, a szükséges 150 ezer dollárnyi pénz felét pár nap alatt összekalapozták az amerikai fejlesztők, így jó esély van rá, hogy még akár néhány stretch goal is belefér. Ezek közül megemlítendő az új konzolok támogatása negyedmillió dollárnál (alapból a Dreamcast mellett Windows, Mac, Linux, iOS és Android platformokra készül a program), illetve a felhasználói tartalmak teljes támogatása félmilliónál. A játékot a 15 dolláros támogatási szinten kapjuk meg, az érdekesebb lehetőségek közül pedig kiemelném a Dreamcast-verzió fizikai, gyűjtői kiadását 125 dollárnál, vagy a 750 dolláros szintet, ahol egy teljes mellékküldetést dolgozhatsz ki, saját tárgyakkal, ellenfelekkel, területekkel és NPC-kkel. A Kickstarter projekt augusztus 31-én zárul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt