GRID PC Demo

Hirdetés

Végre nagy nehezen, de tegnap este kiadta a Codemasters az új üdvöskéjének „ízelítőjét”. Természetesen a PC-s verzió csúszását, mint ahogy megszokhattuk hatalmas érzelmi kitöréssel fogadta az egész világ, de lényeg, hogy végre itt van és kipróbálhatjuk.
Lássuk is először a főmenüt:


Kattints a képre, ha eredeti méretben akarod látni a képeket

Nagy plusz pont, hogy multiplayer már demoban is elérhető (sajnos még nem próbáltam). A Grid Word menüpont 3 pályát és ugyanennyi gyönyörű autót rejt.
Az első pályán egy BMW 320SI-vel versenyezhetünk 19 másik autó ellen egy versenypályán, nem is beszélek többet itt van pár kép:


A rajt


És hát a fizika


Interface

A második pálya a drift imádók kedvencét egy NISSAN SILVIA-t hoz magával. A pálya szépen kidolgozott, de nagyon sok szemét, akadály, doboz, teherautó plató van szétszórva, és ilyen ipari terület hangulata van. Itt is pár kép:


Gyönyörű a füst

A harmadik pályán pedig egy FORD MUSTANG GTR CONCEPT-et próbálhatunk ki egy városi pályán (talán San Francisco) gyönyörű a pálya részletessége és a tomboló tömeg leírhatatlan. Az elmaradhatatlan képek:


A rajt


Csak egy kis karc :D


Nézelődők


Csoportkép


És még repülni is lehet(ne)

Irányítás: szerintem még billentyűzetről is élvezetes (NFS elbújhat), de a drift résznél nekem nagyon furcsa volt (csúszik, mint, ha jégen lenne), úgyhogy ott még van mit gyakorolnom (kézi váltás ajánlott).
Végre, ha rátaposok a gázra (fel nyílra) azonnal csúszik ki a hátulja, szóval óvatosan kell bánni vele, de nem is szimulátor szinten. Az ellenfelek sem féltik az autójukat, tehát kanyarban vigyázni kell, ha nem akarunk rögtön elveszteni egy futóművet, vagy a kormányzást. A kocsi nem csak kívülről sérül, hanem visszahat a teljesítményre is egy-két nagyobb ütközés után ne csodálkozzunk, ha nem tudunk kormányozni vagy kitörik a kerék… Sajnos a BMW irányítása zavaró lett, olyan mintha, sínen menne a kocsi. Minden pálya előtt kapunk egy főablakot ahol egykét dolgot beállíthatunk, pl nehézségi fokozat, pro mód stb.

Optimalizálás: egész jól leoptimalizálták, egy 7900GS @ 620/1800 -en"árnyékot és motion blurt kikapcsolva maxra felhúzva viszi 1280*1024-be reccenés nélkül (jó a szűrőket nem toltam csutkára...) átlag 40-50 FPS" by Sh4rKy. Nekem hasonló konfigon egy 8800GT-vel röccenésmentesen ment 60+ FPS mindig megvolt (minden maxon).

Hangok: egyszerűen gyönyörű élvezet hallgatni, ahogy a gumik csikorogva fordulnak el a kanyarban, vagy ahogy egy-egy koccanás után valaki félresodródik - szal le a kalappal, de ezt nem mondhatjuk el a kocsikról, mert a Nissan-nak nagyon erőltetett hangja van sajnos, viszont a Mustang hangja gyönyörű.

Bugok: sajnos ez is van (aszfalton átesés, ellenfél kocsiba „beesés”), de hát ez még csak egy demo, reméljük, kijavítják őket a teljes verzióra...

Összességében nekem nagyon tetszett, és remélem, hogy nem fognak nagyon elszállni az árcédulával.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek: