Games With Gold játékok szeptemberben

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2019-09-05 10:10

Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

[ Új teszt ]

Hitman és We Were Here

Az erős augusztusi felhozatal után kíváncsian vártuk, vajon a Games With Gold (Játékok Golddal) program megtartja-e a nyár végén szerzett lendületet, vagy visszatérünk-e a kisebb címek világához. A csattanós választ egy magas, kopasz, tetovált tarkójú ügynök adja meg, aki világszerte legyilkol bárkit, ha megfizetik. Szeptember első – és legfontosabb – Gold játéka a Hitman: The Complete First Season, amely, ahogy a neve is mutatja, a 47-es Ügynök teljes utazását tartalmazza.

Hitman Xbox One

A 2016-ban megjelent, a népszerű sorozat spirituális újraindításaként szolgáló Hitman minőségéhez soha nem férhetett kétség, ám epizodikus jellege miatt nem mindenki tetszését nyerte el. Azóta sok idő telt el, a játék rengeteg új helyszínt, szebb grafikát és sok egyéb javítást kapott, a Teljes Első Évad tehát egy komplett, nagyszabású élmény lehet a lopakodós játékok rajongóinak. A feladat egyértelmű: szabadon bejárható, összetett helyszíneken likvidálni a célpontokat, lehetőleg feltűnés nélkül, ehhez pedig minden eszköz és képesség adott. Az utóbbi évek egyik legjobb lopakodós játéka egész hónapban ingyenes az Xbox Live Gold előfizetők számára.

Hosszú idő után premier játéknak is örülhetnek a Gold tagok. Szeptember 16-án jelenik meg Xbox One-ra, és egyúttal ingyenes címként is debütál a Total Mayhem Games ötletes logikai kalandjátéka, az eredetileg 2017-ben megjelent We Were Here. A játék Steamen „nagyon pozitív” értékeléssel rendelkezik, úgyhogy remélhetőleg a konzolos szíveket is meghódítja, annál is inkább, mert egy igen érdekes ötletről van szó.

We Were Here Xbox One

A We Were Here-ben egy hóba és jégbe zárt kastély falai között rekedünk egy társunkkal, akivel kizárólag rádión tudjuk tartani a kapcsolatot. Megmenekülni pedig csak úgy lehet, ha együttműködünk, mert a különböző logikai feladványok egyes részeit csak egyik vagy másik kalandor látja. Ez természetesen adja a kooperatív játék opcióját is. Hangulatos, horror elemektől sem mentes, belső nézetű túlélő-kalandjátékról van tehát szó, amit egy másik játékossal közösen lehet átélni, és remélhetőleg túlélni. A játék október közepéig lesz ingyenes.

EDF 2025 és Tekken Tag Tournament 2

Ezek a gonosz, pusztításra vágyó idegen lények csak nem hagyják békén szegény Xbox tulajdonosokat! Szeptemberben újra támad a rovarsereg a bűnös élvezetek egyik távol-keleti nagykövete, az Earth Defense Force sorozat képében. Természetesen nem ez az első, hogy a sorozat szerepel a Gold programban, így nem csoda, ha ismerős, de a küldetés az küldetés: tölthető az Earth Defense Force 2025, és indul az újabb bogárháború.

EDF 2025 Xbox 360

A Sandlot Studios játéka nem sokban tér el a „legendás” EDF sorozat többi tagjától. Az alapfelállás ugyanaz, külső nézetes akciójáték formájában kell szitává lőni és a másvilágra küldeni mindent, aminek kettőnél több lába van, és nagyobb egy épületnél. Az EDF harcosok négy kasztja közül lehet választani, ezek a géppuskától az atomrakétáig kismillió fegyverrel veszik fel a harcot az ízeltlábúak ellen. Van többféle nehézségi szint, rombolható pályák, hatalmas robotok, mi kell még?

Egy fokkal komolyabb – és legyünk őszinték, minőségibb – vizekre evezünk szeptember második felében, amikor ugyancsak Japánból érkezik a következő ingyenes játék, ám ezúttal műfajának és generációjának egyik legjobbja. A 2012-ben megjelent, zseniális Tekken Tag Tournament 2-ről van szó, ami személyes véleményem szerint az Xbox 360 korszak egyik legjobb 3D-s verekedős játéka lett, különösen a kissé talán csalódást keltő hatodik rész után.

Tekken Tag Tournament 2 Xbox 360

A Namco alkotása természetesen a csapatjátékra épül, támogatja az 1v1, 2v2 és vegyes csatákat is. Tartalomban nincs hiány: összesen 59 karakter, rengeteg játékmód és helyszín, látványos CG filmek, megnyitható extrák tömkelege várja a játékosokat, mindez persze a Tekken sorozat gyönyörű látványvilágára és kiforrott, ütős játékmenetére felépítve. A TTT2 már megjelenésekor is a sorozat időtállóságának mintaképe volt, egy valódi szuperprodukció, amivel a mai napig érdemes játszani. A kompatibilitásnak köszönhetően Xbox One-ra is letölthető, úgyhogy senki ne hagyja ki, ennyi év után is remek élmény.

dreampage