Games With Gold játékok októberben

Az év tizedik hónapjának ajándék címei érdekes módon a gyerekes kalandok és a véres gyilkolás között próbálnak meg egyensúlyozni, négy, finoman szólva is véleményes alkotással.

Tembo és Friday the 13th

Azt szögezzük le mindjárt az elején, hogy – sajnos hasonlóan sok más hónaphoz – nem 2019 októbere lesz az, amit a Games With Gold program rajongói az ablakba tesznek mutogatni, hogy igen, ezért éri meg fizetni a tagságot. Ismét négy olyan címet kapunk, amelyek önmagukban nem kifejezetten rosszak, de azzal sem lehet vádolni őket, hogy komoly érdeklődést váltottak volna ki valaha is a gamerekből.

Tembo the Badass Elephant Xbox One

Elsőként mindjárt itt a Tembo the Badass Elephant, a Sega által 2015-ben kiadott platformer, aminek hőse Tembo, a mindenre elszánt, hős elefánt (a névhasonlóság nem véletlen Sylvester Stallone karakterével). Shell City-t megtámadja a gonosz Phantom hadserege, ormányos hősünk pedig rendet tesz egy jó hangulatú, színes-szagos 2D-s ugrálós játék formájában. Gyerekeknek jó szórakozás lehet, másoknak valószínűleg annyira nem.

Hirdetés

Ironikus módon októberben pont egyik péntek sem tizenharmadikára esik, pedig jópofa lenne, hiszen a hónap második felében a Friday the 13th: The Game lesz ingyen letölthető az Xbox Live Gold előfizetők számára. Ez jókora fordulat a gyerekes Tembóhoz képest, móka és kacagás helyett ugyanis maga Jason Vorhees tér vissza, hogy baltával szeletelje apró cafatokra a többieket – ez az alapja a 2017-es multiplayer játéknak.

Friday the 13th Xbox One

A Péntek 13 horrorfilmek rajongói örülhetnek, mert ebben a játékban a túlélők és a gyilkos irányítását is át lehet venni, ma már nem akkora újdonságnak számító „aszimmetrikus multiplayer" formájában (heten egy ellen). A túlélők feladata, hogy közösen dolgozva, elbújva, menekülve, és a helyszínek lehetőségeit kihasználva túljárjanak Jason eszén, neki meg ugye egy dolga van, hogy lemészárolja a túlélőket. A játékban többféle Jason-verzió is szerepel, úgyhogy akit érdekel ez a hangulat és játékmenet, október 16-tól ingyen belevetheti magát a többszereplős horrorba.

Disney’s Bolt és Ninja Gaiden 3

Volt a Disney-nek egy animációs filmje 2008-ban, John Travolta és Miley Cyrus hangjával, amire ma már nem sokan emlékeznek. Ez volt a Bolt (Magyarországon a félreértések elkerülése végett inkább Volt címmel futott), amelynek hőse egy lézerszemű szuperkutya, és az ő kalandjait követhetjük nyomon a videojáték adaptációban is. A Bolt sem a mozikban, sem a játékok között nem váltotta meg a világot – október első felében viszont ingyen van Golddal, úgyhogy gyerekek kezébe nyugodtan adható.

Bolt Xbox 360

Miután a főszereplő, Penny apját elrabolja a gonosz Dr. Calico (vajon miért van az, hogy a gonosztevők mindig doktorok, így hangolják gyermekeinket az egészségügy ellen?), ő és szuperkutyája, Bolt elindulnak a világ körül, hogy megmentsék. A kaland során új képességeket lehet megnyitni, és persze van jó adag ugrálás, logikázás és lézerszemmel lövés is. Összesen 5 országot kell így bejárni, és leszámolni Calico doktor úr hadseregével, hogy megmentsük az apukát, és vele együtt természetesen a világot is.

Aztán Xbox 360-on is fordul a kocka, és az ártatlan gyerekmese után október 16-tól érkezik a Team Ninja egyik legdurvább vérzivatara, a nindzsás játékok egyik klasszikusa, a több szempontból feljavított, és minden korábbi DLC-vel egybecsomagolt Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. A játék 2013 tavaszán jelent meg, amikor sokak szeme már a következő generációra vetült, úgyhogy lehet, hogy elkerülte a figyelmet. Most be lehet pótolni, vagy tenni vele egy újabb, ezúttal ingyenes kört.

Ninja Gaiden 3 Xbox 360

Bár messze nem a sorozat legjobb darabja, a Razor’s Edge az eredeti Ninja Gaiden 3 sok hiányosságán tompított, több tartalommal és játszható karakterrel, és a második részből átemelt néhány játékmechanikával. A főszereplő ezúttal is Ryu Hayabusa, de teljesen különálló missziókkal rendelkezik Ayane is, amelyek a Fekete Pók Klán visszatérésével foglalkoznak. A kampány online kooperatív módban is játszható a két szereplővel, úgyhogy ez mindenképp vonzó funkció lehet. Távolról sem egy örök klasszikus ugyan, de októberben még mindig ez az egyik cím a jobbak közül, amiket az Xbox Live Gold előfizetők kapnak – reméljük, novemberben lelkesebbek lehetünk.

dreampage

Azóta történt

 • Games With Gold játékok novemberben

  Sherlock Holmes sem tudta volna kinyomozni, milyen játékokat kapnak az Xbox Live Gold előfizetők novemberben. Nézzük az év utolsó előtti kínálatát.

 • Games With Gold játékok decemberben

  Egy kiváló és három, jobbára felejthető játékkal zárja a 2019-es Games With Gold programot a Microsoft. Elsősorban dinoszauruszok üvöltésének örülhetünk.

Előzmények

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.

 • Games With Gold játékok júliusban

  Elérkeztünk a nyári uborkaszezon kellős közepébe, de a Games With Gold program rendületlenül folytatódik tovább, kicsi, de nem rossz játékokkal.