Games With Gold játékok januárban

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2019-01-07 08:36

2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.

[ Új teszt ]

Celeste és WRC 6

Ritka, de mindenképp kellemes meglepetés az az eset, amikor egy nem túl régi, ellenben nagyon magas értékelésű játék kerül be az Xbox Live Gold előfizetők tarsolyába. 2019 januárjában ez történik, mert a Celeste még nincs egy éves játék, máris ingyen van, 94-es Metacritic pontszámával pedig a tavalyi év egyik legjobb címe. Persze, nem valami AAA kategóriás mozfilm-szintű produkcióról, hanem pixeles indie alkotásról beszélünk, de a hangulat és a játékmenet valószínűleg kárpótolja azokat, akik inkább ezekre fogékonyak.

Celeste Xbox One

A Matt Makes Games, Inc. hardcore platformerének főhőse Madeline, aki eldönti, hogy megmássza a címben szereplő hegyet, ezzel legyőzve saját félelmeit és démonait. A kampány összesen több, mint 700 képernyőből áll egyedi tervezéssel és kihívásokkal, és szuperfeszes ugrálós ügyességi játékmenettel. Aki szerette például a Super Meat Boy-t, annak a Celeste is ízleni fog. Az élményt színes mellékszereplők, és több, mint kétórányi eredeti soundtrack teszi teljessé. A képek alapján talán nem sokat mutat, de ez egy olyan játék, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

Január második felében aztán ralizhatnak az Xbox One tulajdonosok, méghozzá a Rali Világbajnokság hivatalos videojáték feldolgozásával, a WRC 6: FIA World Rally Championship játékkal. Az évek óta „építkező” Kylotonn Racing Games alkotása sok meglepetést nem kínál, hiszen benne van a teljes 2016-os WRC mezőny az összes autóval, országgal és versenyzővel, itt alapozhatjuk meg rali karrierünket profi versenyzőként. Mindezt 11 Super Special szakasz, helyi és online multiplayer, világranglisták és időszakosan változó kihívások egészítik ki.

WRC 6 Xbox One

Örülhetünk és bosszankodhatunk is: a WRC 6 egyértelműen jobb játék, mint az azt megelőző epizód, azonban még így is csak a középszintet éri el. Sokkal jobban jártunk volna, ha a Gold kínálatba az egy évvel későbbi, és valódi előrelépést jelentő WRC 7 kerül be – amely ráadásul az utolsó darab a sorozatban, tavaly már nem jelent meg licenszelt játék. A franciák játéka sajnos csak egy ingyenes emlékeztető lesz arról, hogy mennyivel jobb anyagok is vannak ebben a műfajban.

Lara Croft és Far Cry 2

Beszéljünk akkor a nyugtalanító jelenségről. A helyzet az, hogy a Lara Croft and the Guardian of Light egyszer már szerepelt az Xbox Live Gold kínálatában. Jó, nem mostanában, hanem pontosan öt évvel ezelőtt, de akkor is visszatérő címről beszélünk, ami semmiképp nem jó jel. Fogynak az ingyenessé tehető Xbox 360 címek? A Microsoft és a kiadók már nem tudnak mit kitalálni? Emlékezzünk, már decemberben is becsúszott egy eredeti Xbox cím. Lassan elfogynak a lehetőségek, és idén – a Sony-hoz hasonlóan – kivezetésre kerülnek a Goldból az előző generációs játékok? Jelenleg fogalmunk sincs, de érdemes lesz figyelni a trendeket.

Lara Croft Xbox 360

Addig is azonban, akinek eddig még kimaradt, egy nagyon jó Lara Croft kalandot próbálhat ki Xbox 360-on, és a kompatibilitásnak köszönhetően természetesen Xbox One-on is. A Guardian of Lightban régésznőnk új barátra tesz szert Totec, a Fény Seregének vezetőjének személyében, és együtt veszik fel a harcot az ősi gonosz Xolotl hordáival szemben. A Crystal Dynamics izometrikus nézetű kalandjátéka a mai napig remek darab, jó harccal és okos logikai feladványokkal, úgyhogy az a három ember, aki még sosem játszott vele, most már tényleg bepótolhatja.

Január 16-án aztán repülőjegyet kapunk Afrikába a Ubisoft légitársaság jóvoltából – naná, hogy a dinamikus, nyílt világot az elsők között bemutató, a sorozat számára több újdonságot is bevezető Far Cry 2-ről van szó. Ez volt az első rész a sorozatban, amit a francia kiadó saját maga hozott tető alá, miután az IP jogai rá szálltak. Nem is haboztak sokat a fejlesztők, 2008 októberében bemutatták Afrika sötét, és annál izgalmasabb arcát. Akkoriban a játék egyszerre volt techdemó és minőségi FPS, úgyhogy a sorozat rajongói közül sokan a mai napig nagy becsben tartják.

Far Cry 2 Xbox 360

Ebben a részben debütált az a Far Cry formula, amit a kiadó azóta is nagy sikerrel csiszolgat. Egy összeomlóban lévő közép-afrikai országban járunk, ahol polgárháború dúl az erőforrásokért, elsősorban a gyémántokért. Mindkét fél zsoldosokat bérel fel a konfliktusban, mi is egy ilyen alakítunk. Bejárhatjuk a hatalmas, nyílt világot, és több játszható karakter bőrébe bújva vághatunk rendet (vagy épp okozhatunk káoszt) ebben a forrongó köztársaságban. Akinek nem elég a Far Cry-ból, vagy szívesen újrajátszaná ezt a tízéves klasszikust, annak jó alkalom lesz letölteni ingyen, január második felében Xbox 360-ra vagy Xbox One-ra.

dreampage